Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelem! Törlik a telefonszámod, ha ezt nem teszed meg!

Figyelem! Törlik a telefonszámod, ha ezt nem teszed meg!

Hirdetés

Szerződést bont veled a szolgáltató, ha ezekre nem figyelsz.  A távközlési cégek üzleteiben még nem alakult ki sorban állás a feltöltőkártyás ügyfelek adatainak egyeztetése miatt. A cégek szerint június végén jelentkeznek majd sokan adategyeztetésre – írja a Világgazdaság hétfői számában.

 

Hirdetés

Az egyeztetésre azért van szükség, mert jrt január 1-jén módosult az előrefizetős SIM-kártyás mobiltelefon-előfizetésekre vonatkozó szabály. A szolgáltatók kötelesek ellenőrizni az új előfizetők személyazonosságát, valamint a már meglévő felöltőkártyás ügyfelek adatait is egyeztetniük kell. Ez több tízezer embert és több millió kártyát érinthet.

Az egyeztetést elmulasztók esetében a szolgáltatók július 1-jével kötelesek megszüntetni a SIM-kártyához tartozó előfizetést.

A Világgazdaság körképe szerint a Vodafone-nál egyelőre személyesen és telefonon, de ígéretük szerint hamarosan online is lehet adatot egyeztetni, a Telenornál egyelőre csak személyesen van erre mód, bár dolgoznak azon, hogy ez telefonon és online is lehetséges legyen, a Magyar Telekomnál pedig online és telefonos egyeztetésre is van lehetőség.

A szolgáltató kétszer köteles értesíteni minket, hogy július 1-től megszűnhet a szerződésünk. Ha ennek ellenére is elfelejtjük felvenni velük a kapcsolatot az adategyeztetés miatt, akkor az sajnos már a mi sarunk.

hirado.hu

Hirdetés