Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezzel a módszerrel végleg megszabadulhatsz a lábszagtól! Íme 3 hatékony módszer!

Ezzel a módszerrel végleg megszabadulhatsz a lábszagtól! Íme 3 hatékony módszer!

Hirdetés

Szörnyen zavaró, ha beleizzad a lábunk a cipőbe és egy hosszú, fárasztó nap után ha hazaérünk, máris rohannunk kell a fürdőbe lábat és zoknit mosni, mert másképp kibírhatatlan bűz szabadul fel.

 

Hirdetés

A problémára léteznek otthoni, természetbarát praktikák, így érdemes kipróbálni párat. A következőkben 3 módszerről írunk! Íme!

1. Ecet

Az ecet egy nagyon hatékony környezetbarát készítmény, és abban is segít, hogy megszűnjön a kellemetlen lábszag. Az ecetben lévő sav hatására a szagot okozó baktériumok elpusztulnak, így a probléma is megszűnik. Ecetes oldatot kell készíteni, fél bögre ecetet keverjünk össze 6–8 bögre meleg vízzel, majd ebbe áztassuk be lábainkat 10–15 percre. Ezután mossuk meg lábunkat szappannal. 7 napon keresztül minden este áztassuk be lábfejünket, meglesz a hatása.

2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna lúgosító hatásának köszönhetően a baktériumok számára kedvezőtlen környezet alakul ki, így azok gyorsan elpusztulnak. Egy liter meleg vízbe tegyünk bele 1 evőkanál szódabikarbónát, majd áztassuk bele ebbe a lábunkat. Minden este végezzük el ezt a kúrát lefekvés előtt, de érdemes megszórni kevés szódabikarbónával a zoknikat, cipőket, hogy megszűnjön a kellemetlen „illat”.3. Gyömbér

A gyömbér is egy remek szagtalanító csodaszer, hiszen segít megszabadítani a méreganyagoktól és a szagot okozó baktériumoktól. Egy friss gyömbért pürésítsünk, majd keverjük össze egy bögre forró vízzel, és hagyjuk állni 10–15 percig. Ezután szűrjük le, majd a lével, lefekvés előtt dörzsöljük be a már megmosott lábunkat. A kúrát 2 hétig alkalmazzuk.

Forrás

Hirdetés