Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel a módszerre örökre búcsút mondhatsz a nemkívánatos szőrszálaknak

Ezzel a módszerre örökre búcsút mondhatsz a nemkívánatos szőrszálaknak

Hirdetés

Különféle tényezők játszhatnak szerepet abban, ha nőként arcunkon nem kívánt pihés bajusz vagy arcszőrzet jelenik meg, kezdve a genetikától a hormonális változásokig. Rengeteg eljárás létezik ezek megszüntetésére, a krémektől, a végleges, lézeres szőrtelenítésig.

 

Hirdetés

 

Ezek sokak számára elérhetetlenek, drágák, a vegyszerek pedig allergiás reakciót válthatnak ki az érzékeny területeken. Szerencsére erre a problémára is van természetes, bőrbarát megoldás.

Cukor

Tegyünk egy serpenyőbe egy evőkanál cukrot, keverjük össze egy teáskanál mézzel és néhány csepp citromlével majd lassan melegítsük fel. Mindaddig, amíg homogén masszát nem kapunk. Hagyjuk ezt a pasztát hűlni egy kicsit, de még formálható állapotában kenjük a szőrteleníteni kívánt felületre kis csíkonként, majd a gyantához hasonlóan a szőr növekedésével ellenkező irányban, határozottan húzzuk le.

Kurkuma és a liszt paszta
Keverjünk össze egyenlő mennyiségű lisztet és a kurkumát annyi vízzel, hogy sűrű pépet kapjunk. Alkalmazzuk ezt a pépet a problémás területen és hagyjuk, amíg teljesen megszárad. Áztassunk egy a törülközőt meleg vízbe és ezzel távolítsuk el a száraz maszkot. A szőrszálak a maszkkal együtt eltávolodnak majd.

Tojásfehérje
Verjünk fel 1 tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál kukoricaliszttel pépesre keverve. Ezt alkalmazzuk a nem kívánt szőrzet eltávolítására. Hagyjuk megszáradni. Amikor megszáradt, erősen húzzuk le a maszkot.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Hirdetés