Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel a filléres dologgal szórta meg a kertjét, pár nap alatt csoda...

Ezzel a filléres dologgal szórta meg a kertjét, pár nap alatt csoda történt a növényeivel, virágaival!

Vannak olyan kertészeti, és növényápolási praktikák, melyeket érdemes kipróbálni, ha nem akarjuk vegyszerekkel bombázni a szervezetünket. Mindenkinek csak azt tudjuk tanácsolni, hogy ültessen egy kevés hagymát, sárgarépát, uborkát, paprikát, paradicsomot…stb., hiszen a boltban kapható zöldségek, gyümölcsök nagyon sok vegyszert tartalmaznak.

A saját kiskertünket próbáljuk minél vegyszermentesebben nevelgetni, így maradhatunk sokáig egészségesek. Vannak olyan természetes szerek, mint például a kálium, melyekből nem árt időközönkét a földbe juttatni, hogy ízletesebbek legyenek a zöldségeink, gyümölcseink. A só az egyik leghasznosabb növényápoló szerünk lehet, használjuk rendszeresen!

Oldjunk fel 200 gramm sót 2 liter vízben, és ezzel öntözzük meg az erőtlen, beteg növényeinket. A sós oldattól a megsárgult levelű növények is felélednek.

Egy igen gyakori probléma a kiskertekben a cékla fejlődése. Sokan panaszkodnak, hogy nem nő megfelelően, és nem elég édes az íze. Ebben az esetben nagy segítség lehet egy kevés só. Egy liter vízben oldjunk fel 35-50 gramm sót, és öntözzük ezzel a növényeinket. Akkor is alkalmazhatjuk ezt a módszert, ha nem fejlődik megfelelően a cékla levele. A sós oldatot a sorok közé kell öntözni, nem közvetlenül a növényre.

Ha rothadásnak indulna a hagyma a földben, szórjuk meg sóval, majd jól öntözzük bele a földbe. 10 négyzetméternyi területre 1 kg só szükséges.

loading...