Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt tedd a krumpli főzőlevével! Nagymama tanácsai, amiről eddig nem tudtál!

Ezt tedd a krumpli főzőlevével! Nagymama tanácsai, amiről eddig nem tudtál!

Az emberek nagyrésze természetesen kiönti azt a vizet, amiben a burgonya főtt, azonban, ha megtudod, hogy mennyi mindenre felhasználhatod, többé sosem fogod elönteni.

Nagyanyáink még tudták, hogy az a víz, amiben a burgonya főtt tele van tápanyagokkal.

Arclemosó, bőrtisztító

Szűrd le a burgonyát, töltsd a levét egy üvegbe, majd használd arclemosóként. Egy nap akár kétszer is áttörölheted vele az arcod, nagyon hasznos, rengeteg vitamint, és tápanyagot tartalmaz. A bőr sokkal simább, és rugalmasabb lesz hatására.

Szószok ízesítésére

Miután megfőztük a krumplit, és leszűrtük, a levet keverjük a húshoz kínált szószhoz. Így sokkal ízletesebb, és táplálóbb lesz. Keményítő tartalma miatt pedig sokkal hamarabb besűrűsödik.

Levesek készítéséhez

A sima vizet keverjük a krumpli levével, így kiváló, és ízletes alaplevet készíthetünk a levesekhez.

Tápanyag a növényeknek

Ha nem sóztuk meg a krumplit, akkor használhatjuk a kihűlt fővőlevét szobanövényeink öntözéséhez. Kiváló tápanyagokat tartalmaz.

Ezüst ékszerek, és evőeszközök megtisztítására

Helyezzük az ezüst tárgyainkat abba a lébe, amibe a burgonyát főztük, majd néhány óra múlva vegyük ki, és töröljük szárazra. Sokkal fényesebbek, és tisztábbak lesznek.

Adagoljuk kutya, és macskaeledelhez

A száraz kutya-vagy macskatápot feldobhatjuk, és kívánatosabbá tehetjük, ha egy kevés krumplilevet öntünk hozzá. Így háziállataink is sokkal jobban fogják szeretni.

tudasfaja.com

loading...