Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt az 5 növényt tartsd a lakásban nyáron, hasznosabb lehet, mint gondolnád!

Ezt az 5 növényt tartsd a lakásban nyáron, hasznosabb lehet, mint gondolnád!

Ha nyár és jó idő,akkor a szúnyogok is jelen vannak, bizonyos területeken pedig nem is kevesen, amelyek képesek kellemetlenné tenni az éjszakákat, a nappalokat és “pokollá” varázsolni a szabadban töltött időt.

 

Ha szeretnéd a lakásod is mentessé tenni tőlük, de ehhez nem szeretnél a pénztárcád mélyére nyúlni és te is a természetes módszerek híve vagy, akkor ez az 5 növény megoldja a problémád. Ezeknek az illata ugyanis taszítja a szúnyogokat és a rovarokat, így ha elhelyezed őket a lakásban (ajánlott az ablak közelében), akkor nem kell félned a szúnyogoktól.

Lássuk melyek ezek!

1. Citromfű

Az egyik leghatékonyabb növény ha nem kedveljük a szúnyogokat. A belőle kiáramló citromos illat ugyanis taszítja a rovarokat, emellett pedig frissen tartják a lakás levegőjét és nyugtató illattal árasztják azt el.

2. Citronella

Az egyik legmutatósabb és legszebb szobanövények közé tartozik, amely szintén olyan illatot áraszt ki magából, amelytől a szúnyogok és a rovarok messzire elkerülik majd a lakást.3. Körömvirág

Nos igen, a körömvirág nem csak a népi gyógyászatban hasznos, hanem alkalmazhatjuk a nyári időszakban olyan szobanövényként is, amely távol tartja a szúnyogokat és a rovarokat a lakástól.

4. Menta

Valószínűleg nem tudtad, de a szúnyogok kifejezetten utálják a mentolos, erős illatokat. Ezért ha mentát helyezünk az ablakunkba, azzal megakadályozhatjuk, hogy kényelmes lakhelyükké varázsolják a lakásunkat.

5. Rozmaring

Nem csak a főzésnél lehet az egyik leghasznosabb fűszernövényünk, hanem a szúnyogok távol tartásánál is. Illatát ugyanis már messziről megérzik, így elkerül azt a helyet, ahonnan ez az illat árad.

Szerző: tudasfaja.com

loading...