Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt az 5 dolgot érzzük a halálunk előtt

Ezt az 5 dolgot érzzük a halálunk előtt

Hirdetés

A halál elkerülhetetlen, egy bizonyos ponton mindannyiunknak szembesülni kell vele. Számtalan betegség és kórállapot lehet a kiváltó tényezője, ugyanakkor a haldoklásnak is megvan a saját biológiája és tünetei. A halál előtti órák általában mindannyiunknál hasonlóan telnek. A következő tünetek közül, ha nem is mindegyiket, de legalább egyet mindenki tapasztal.

 

Hirdetés

 

Halálhörgés

Egyszerűen mondva ez a tünet a nyelés diszfunkciója miatt van. Általában a nyelvünk a szájban megemelkedik, és a nyálat vagy a folyadékot visszafelé húzza.A halál végső szakaszában ez a folyamat küzdelmes és erőtlen lesz. Lényegében a nyelv a nyálat hátrafelé mozdítja, mielőtt az gégefedőnek ideje lenne a légutak elzárására, a nyál a tüdőbe jut. Ez a hang tehát amiatt van, hogy a tüdő az hörgőkbe bejutó nyállal küzd.

Légszomj

Ez a tünet a nehézlégzés kellemetlen érzése. Ha van asztmád, akkor tudod, hogy milyen nehéz egy mély lélegzetet venni, amikor szükséged lenne rá, de nem megy.
Egyes szakértők úgy vélik, hogy a légszomj kellemetlen tünete annak oka, hogy az agy nem képes összehangolni az akaratát a tüdővel, amely már nem képes megfelelően engedelmeskedni.

Végső agitáció

Elfogadni, ami következik, soha nem könnyű, különösen akkor, ha tudatosul, hogy a vég következik. Néhányan tárt karokkal fogadják, talán azért, mert úgy érzik, hogy jó életet éltek és mindenből kijutott nekik. Azonban nem mindenki osztozik ebben a mentalitásban.A terminális agitáció a személy lázadása azzal szemben, ami következik. A haldokló nem békésen eltávozik, hanem sír és sikoltozik, mintha megpróbál kijutni az ágyból, és elrohanni a következmények elől. A terminális agitáció egyéb tünetei a vizelet visszatartás zavara, légszomj és anyagcserezavarok.

A halál elfogadásának módja

Azt nem állítjuk, hogy a halált elfogadni könnyű, mert egyáltalán nem az. De vannak olyan módok, amelyek segíthetnek felkészülni rá. Az egyik mód, hogy emlékezzünk arra, hogy a halál az élet része. Senki sem él örökké, és lehet, hogy nem így terveztük, de sajnos ez megtörténik. Minél gyorsabban felismered ezt, annál könnyebb lesz mindenkinek körülötted. Ne töltsd a fennmaradó napokat aggodalommal. Ha lehetséges, töltsd a családoddal és barátaiddal, kihasználva az időt, amíg lehet.

Egy másik módja annak, hogy elfogadd a halált…

…,hogy elmondod a számodra legfontosabb embereknek a legfontosabb dolgokat, amiket szeretnél. Az egyik oka, hogy sokan félnek a haláltól, hogy elmulasztanak dolgokat, amiket kimondtak vagy megtettek volna. Ha nem vagy képes bizonyos dolgokat megtenni, tedd meg azt, hogy mindenkinek elmondasz mindent, amit tudnia kell. Ne hagyj kimondatlanul semmit.

Hirdetés