Kezdőlap EZOTÉRIA Ezt árulja el a testtartásod – te melyik vagy?

Ezt árulja el a testtartásod – te melyik vagy?

A helytelen testtartást sokan a géneknek tudják be, míg mások a nem megfelelő életmódnak és a mozgáshiánynak. Ez részben igaz is, azonban a testtartásunk másról is árulkodik. Ha ezt kellőképpen elsajátítjuk és megértjük a lelki hátterét sok fájó problémától megkímélhetjük magunkat.

A San Diego-i Egyetem szakemberei 100 emberek végeztek kísérletet, mert megszerették volna tudni, hogy melyik testtartás mögött milyen személyiség lakik. Rájöttek arra, hogy a könnyen barátkozó, a külvilág felé nyitott emberek testtartása egyenes, szinte hibátlan, míg mások kissé zárkózottabbak.

Az alábbi képen 4 különböző testtartás látható, íme a jellemük:

testtartas


1. Egyenes testtartás

Magabiztos, céltudatos ember, aki nyíltan fel meri vállalni a véleményét és nem fél a kihívásoktól. A kudarcokat pozitívan éli meg, szinte bármilyen mélypontból képes felállni. Szeret emberek között lenni, el sem tudná képzelni az életét magányosan, igazi társasági ember. Kissé makacs természet is egyben, aki nehezen viseli el a kritikát, öntörvényűnek is mondható, aki a saját feje után cselekszik. Emiatt gyakran feladja a céljait, de a legtöbb esetben mindent megtesz, hogy elérje azokat.

2. Enyhén görbe

Ezek az emberek kissé zárkózottak a külvilág felé, mondhatni inkább félnek a kudarcoktól és az emberektől. Emiatt, ha szükségét érzik, képesek egy védőburkot felhúzni önmaguk köré. Szeretik az életet, de mivel nagyon érzelgősek, ezért könnyen megbántódnak, a szívükre vesznek dolgokat. Kevés embert engednek maguk köré, még kevesebbet pedig a közvetlen bizalmukba. Büszkék az elért sikereikre és nem tűrik, ha mások becsmérlik őket. Mindig kiállnak az igazukért, a lelkiismeretük vezérli őket egész életük során.3. Csípő tájon görbülő

Ezeknek az embereknek az életében volt egy mély pont a múltban, amit nehezen képesek feldolgozni. Emiatt megváltozott a szemléletük, óvatosabbá váltak az emberekkel szemben, nehezebben bontakoznak ki. Kissé zárkózottak, akik valaki vagy valami miatt nem képesek kibontakozni teljesen. Szeretnek társaságban lenni, de mégis nagyra értékelik az egyedüllétet, amikor a saját gondolataik között tudnak relaxálni, feltöltődni. Olykor különcnek is találhatják őket, de ennek ellenére sokan szeretik őket.

4. Nyaki tájon görbülő

Igazán zárkózott emberek, akik nagyon mély érzelmi világgal rendelkeznek. Nincs önbizalmuk, folyamatos önértékelési problémáik vannak. A rájuk leginkább jellemző az, hogy inkább mások boldogságát értékelik nagyobbra, mint sajátjukat. Többször vannak egyedül, bezárkózva, mint társaságban. Olykor nem értik az élet körforgását, sokszor nehéz beilleszkedniük az új helyzetekbe és emiatt nem szeretik a váratlan, új dolgokat, mert félnek tőlük.

Szerző: tudasfaja.com

loading...