Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezért kell télen több gombát enni! Az emberek többsége erről nem tud!

Ezért kell télen több gombát enni! Az emberek többsége erről nem tud!

Télen sokszor egyoldalúvá válik az étkezésünk, ezért gyakran panaszkodunk levertségre, egyhangúságra, akár depresszióra is. Újabb kutatások szerint, ha rendszerese fogyasztunk gombát a hideg téli napokon, szervezetünk megkapja a szükséges tápanyagkészletet, így elkerülhetjük a téli depressziót is.

 

A gomba nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, feltölti szervezetünket, egyensúlyban tart, és növeli az energiaszintet, így a rák különböző típusait is elkerülhetjük. Ezen túl pedig változatossá tehetjük táplálkozásunkat.

A téli depresszió nagyrészt a napfény hiányának következtében alakul ki. A D-vitamin elengedhetetlen a boldogságszintünk megtartásához is, a gombában pedig nagyon sok D-vitamin található. Ezenkívül pedig sok benne az szelén, és magas az antioxidáns tartalma is, így serkenti az immunrendszer működését, segít elkerülni a különböző betegségeket. A szelén segítségünkre van a rák elleni küzdelemben, és segít, hogy a szervezetünkből hatékonyan kiürüljön a higany és más káros nehézfém.A vegetáriánusok és azok akik kevesebb húst fogyasztanak, egyenek minél több gombát. Sok benne a B-vitamin és a kálium, segít megőrizni a szívünk egészségét is.

A gombát már a történelem előtti időszakban egészséges élelmiszernek tartották. Az ókori Egyiptomban úgy tudták, hogy a gomba az örök fiatalság és halhatatlanság elixírje. Meg voltak győződve róla, hogy a gomba emberfeletti tulajdonságokkal rendelkezik.

Fogyasszunk minél több gombát, főleg a téli időszakban, nagyon finoman és változatosan el lehet készíteni.

loading...