Kezdőlap EZOTÉRIA Ezért fontosak a keresztapák egy gyerek életében!

Ezért fontosak a keresztapák egy gyerek életében!

Egy családot számos családtag építhet fel és a működése, mint egész, a tagok közötti kapcsolatoktól függ. A keresztapák szerepe ebben az egységben nagyon különleges és ennek több oka is van. 

Hogy melyek ezek az okok, azokról a következőkben olvashatsz.

A fizikai segítség

Az első és legfontosabb a keresztapa szerepben a fizikai jelenlét és segédkezés. Amikor egy szülőnek van egy férfi testvére, akiben feltétel nélkül megbízhat, az aranyat ér. Ritka az a keresztszülő, aki ne lenne odáig a keresztgyerekeiért, ráadásul egy keresztapa a jelenlétén kívül még a fizikai erejét is be tudja vetni olyan helyzetekben, ahol a keresztanya nem feltétlen tudna helyt állni fizikumából adódóan.

A jó bizalmas

A gyerekek gyakran tudják zűrbe keverni magukat, amiről nem szívesen beszélnek a szüleiknek. Egy keresztapa viszont olyan bizalmas lehet, akivel bármit át lehet beszélni anélkül, hogy a szülői szigorral számolni kellene.

Emellett egy keresztapa férfi mivoltából adódóan sokkal bevállalósabb, mint a keresztanyu és izgalmas kalandokat lehet átélni mellette. Természetesen veszélybe soha nem sodorná a keresztgyerekét, sőt mindig igyekszik az adott szituációhoz passzoló bölcsességekkel is ellátni őt.

Közös érdeklődés megosztása

Milyen jól esik a gyermeknek, ha van a közelében egy olyan felnőtt, aki nem a szülője, ugyanakkor, akivel a legjobb közös programokat élheti át, sokkal kötetlenebb hangulatban. Gyakran előfordul, hogy egy keresztgyerek a keresztapjával osztozik egy közös hobbiban, ami sokat jelent a kicsi számára.

Jó érzés egy felnőtt látásmódját is hallani és tanulni a tapasztalataiból. Jó érzés gyermekként, ha van egy igazi felnőtt barátunk.

Családi sztorik

A gyermeked természetesen sokat megtudhat rólad az idők során, ha kerítesz alkalmat a mesélésre, de ez csupán a saját szemszögedből származó információ. Egy keresztapa is emlékezhet sok mindenre a testvére múltjából és sokkal viccesebben tudja előadni a dolgokat a gyermeknek a szüleiről. Ezt mellesleg minden finomkodás és lelkifurdalás nélkül teszi.

Mindig nagyokat lehet mókázni egy keresztapával. Persze sok szépet és jót is hallhat tőle gyerek, amelyet a szüleitől talán soha nem tudna meg.

Keresztapák nélkül szegényebb lenne a család élete.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...