Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezekre a vitaminokra és ásványi anyagokra van szükséged 20-as, 30-as, 40-es, 50-es,...

Ezekre a vitaminokra és ásványi anyagokra van szükséged 20-as, 30-as, 40-es, 50-es, és 60-as éveidben

Az egészség, a jó közérzet és az ideális külső fenntartása érdekében különös figyelmet kell fordítani a vitamin és ásványi anyag bevitelre. Téves azt gondolni, hogy fiatal korban nincs szükségünk ezen tápanyagok pótlására.

Az életkorok között ugyan vannak különbségek, de maga a kérdés folyamatosan középpontban kell, hogy legyen. A különböző életkorok szerint a következőkre kell odafigyelned.

20+

Az aktivitásod jelenti a legnagyobb megterhelést a testednek és a fizikai és szellemi állóképesség fenntartásához a szükséges tápanyagok beviteléről gondoskodni kell.

Sok nő 20 és 30 éves kora között ad életet első gyermekének, amelyre a szervezetnek szintén fel kell készülni. Az immunrendszered fejlesztése érdekében vigyél be extra D-vitamin. Az ivarszervek védelmére és a fogantatás támogatására E-vitamint, folsavat és vasat. C-vitaminra általánosságban szükség van.

30+

Nagyon fontos a szervezet általános egészségének védelme és ilyenkor már az öregedés késleltetésére is érdemes odafigyelni.

A bőrödnek fontos az A-, E- vitamin és a Q10-koenzim bevitel, hogy fiatalosságát megőrizhesse. Az immunrendszer támogatására D- és C-vitamint szedj. Ebben az életkorban már fontos támogatni az idegrendszert magnéziummal, cinkkel és B-vitaminokkal. Az ivarszervek és a fogantatás segítésére a 20+-nál leírtak az irányadóak. Az anyagcseréd támogatására szedj jódot.

40+

Fontos, hogy ebben az életkorban védd az érzékeny pontjaidat és minél tovább megőrizd fiatalságodat.

Szedj D-vitamint és kalciumot a csontjaid, magnéziumot és B-vitaminokat az idegrendszer védelmére. A C- és E-vitamin az antioxidáns védelmet nyújtja az öregedés ellen, miközben az Q10-koenzim a bőrödnek válik javára. A szív-és érrendszer támogatására fogyassz több omega-3 zsírsavat.


50+

Ebben az életkorban már nem olyan könnyű harcba szállni a ráncok megjelenésével, azonban az általános egészséget még mindig fenn lehet tartani megfelelő étkezéssel és étrend kiegészítéssel.

A csontjaidnak kalciumra és D-vitaminra van szükségük, a szívednek és az ereidnek omega-3-ra és K-vitaminra. Az idegrendszeredet támogasd magnéziummal és B-vitaminokkal, különösen B12-vel. Az antioxidáns védelem érdekében elengedhetetlen a C- és E-vitamin. A látás védelme érdekében az A-vitamin bevitelre is figyelmet kell fordítani. A bőröd érdekében szedj Q10-koenzimet.

60+

A vitamin és ásványi anyag bevitel nem sokban különbözik az 50+-ban felsoroltaktól. Kövesd az ott leírtakat és az esetleges alvásproblémák kezelésére szedj melatonint.

Az étrend kiegészítők adagjának helyes beállítása és az esetleges gyógyszer interakciók kivédése érdekében egyeztess szakemberrel.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...