Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek a jelei, hogy vérrög van a testedben

Ezek a jelei, hogy vérrög van a testedben

113539377

Sokan nap mint nap küzdenek bizonyos fájdalmakkal, amelyek hátterében vérrögök, más néven mélyvénás trombózis is állhat.

 

Ha szeretnénk eloszlatni a kételyeket, itt az ideje, hogy összehasonlítsuk tüneteinket a vérrögök kialakulásának jeleivel!

Duzzadt láb

Ha a mindennapi életviteled miatt estére beduzzadnak a lábaid nem kell rosszra gondolni, egész egyszerűen kezdj el kicsit mozogni, hogy a véráramlás meginduljon a testedben. Ha minden ok nélkül keletkezik lábduzzadás, akkor viszont a vérrög kockázatával kell számolnod.

Fájó kéz vagy láb

Gyakran összetévesztik ezt a tünetet az emberek az izomfájdalommal, vagy az izomlázzal. Ha megmagyarázhatatlan fájdalmat érzel a lábadban, és mozgásra nem javul, ráadásul a bőröd kissé elszíneződött és meleg, jobb, ha orvoshoz mész.Piros csíkok a lábon

Ha a lábadon nyomásra érzékeny piros csíkok jelennek meg, amelyek fájdalommal is járnak, akkor a mélyvénás trombózis egyik tünetével van dolgod.

Mellkasi fájdalom

A tüdőembólia és a szívroham tünetei olykor hasonlóak, ezért az emberek gyakran összetévesztik őket. Szívrohamnál egy hirtelen jövő fájdalom sugárzik a karba, a nyakba vagy az állkapocsba. Tüdőembólia esetében viszont a fájdalom egyik pillanatról a másikra lép fel és olyan érzést vált ki, mintha kést döfnének a szívünkbe. Mindkét esetben azonnal mentőt kell hívni!

KöhögésHa nem vagy beteg, de mégis folyamatosan köhögsz, esetleg véres váladékot is köpsz, azonnal fordulj orvoshoz!

Szerző: tudasfaja.com

loading...