Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek a bőrrák nem látható előjelei

Ezek a bőrrák nem látható előjelei

Macro shot of young girl's forehead with typical problem with acne and pimples at puberty 465077586 Beautiful, Adolescence, Body Care, Toiletries, Beauty Treatment, Portrait, Teenage Girls, Women, Female, Acne, Young Adult, Adult, Teenager, Looking, Cleaning, Hygiene, Irritation, Human Skin, Beauty, Healthy Lifestyle, Caucasian, One Person, Problems, Transparent, White, Clean, Spotted, Healthcare And Medicine, Nature, Macro, Close-up, Human Face, Human Head, Pimple, Complexion, Beautician, Medicine, Facial Mask, Beauty Product, Mirror, cleanse, Skin Care

Ha bőrrákra gondolunk, akkor azonnal megváltozott méretű, felszínű és színű anyajegyekre, gondolunk, ám az esetek egy részében ez a betegség nem ennyire egyértelmű. Számos olyan tünet létezik, amelyek szintén bőrrákra akarják felhívni a figyelmet, azonban szemmel nem láthatóak.

Lássuk, hogy melyek ezek.

Bőr alatti csomók

Az ilyen csomók elsősorban a nyak, hónalj, térdhajlat és a lágyék táján tapinthatóak ki, de szemmel nem feltétlenül láthatóak. Ez azt jelzi, hogy a rák átterjed a nyirokcsomókra is. Lehetséges, hogy különösebb bőrelváltozást nem eredményez a rák, viszont már áttéteket képez.

Fájdalmas ízületek

Nem csak a nyirokcsomókat, de a vázrendszert is megtámadhatja a bőrrák. Ilyenkor a csont és az ízületek is fájdalmasak lehetnek. Ha alapvetően nem indokolt az ízületi fájdalom, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Légzési problémák

Ilyen értelemben a tüdő is érintett lehet és nehézlégzés, köhögés, fulladás is előfordulhat. Ez abban az esetben fordul elő, amikor a melanóma áttétet képez a tüdőre.

Hasi fájdalom, hasi görcsök

Ha a máj érintett, akkor jobb oldalt a rekesz alatt érzünk fájdalmat, minden egyéb indok nélkül. Emellett az emésztőrendszer érintettségére hasi görcsök, hasmenés, hányás vagy székrekedés lesz a szervezet válasza. Soha nem szabad ezeket figyelmen kívül hagyni.

Homályos látás

A mealnóma egy olyan daganat típus, amely a melanicota nevű sejteket támadja meg. Ezek pigment termelnek és nem csak a bőrben találhatóak meg, hanem a szemünkben is. Ezen sejtek rákos elfajulása homályos látással társulhat.

tudasfaja.com

loading...