Kezdőlap EGÉSZSÉG Erre jó a kovaföld: felhasználás és egészségügyi hatások

Erre jó a kovaföld: felhasználás és egészségügyi hatások

Hirdetés

A kovaföld természetesen képződő üledékes ásványi kőzet. A kovamoszatok és az óceáni egysejtű algák maradványaiból származik. A kovamoszatok több, mint 30 millió évesek és mikroszkopikus algaszerű növények megkövesedéséből keletkeznek fennmaradva a földfelszínen.

Ezeket az agyagszerű, mészhéjú maradványokat általában sűrű, fehér, szilikátos por formájában forgalmazzák, amelyet kovaföldként ismerhetünk. Gyakran használják a test méregtelenítő folyamatainak támogatására. Egyes kutatások azt sugallják, hogy természetes segédanyag a normális vérzsír értékek beállítására, a toxikus fémektől való megszabaduláshoz és a káros emésztőrendszeri kórokozók leküzdésére.

Hirdetés

Melyek a kovaföld egészségügyi előnyei?

A kovaföld használata nem ismer határokat, és számos alkalmazási területe létezik. Felhasználják a kozmetika iparban, a mezőgazdaságban és az egészségügyben is. Nagyon alaposan megvizsgálták és érdekes előnyöket fedeztek fel.

1. Természetes szilícium forrás

A fogyasztásra alkalmas kovaföld körülbelül 85% szilícium-dioxidból áll. Ezt a fontos ásványi anyag az ínak, porcok, vérerek és csontok egészségéhez szükséges. A tápanyag ezenkívül csaknem minden létfontosságú szerv működéséhez is hozzájárul, beleértve a szívet, a májat és a tüdőket. Az élelmiszer volt a természetben előforduló elsődleges szilícium-dioxid forrása, mielőtt a modern gazdálkodási gyakorlatok kimerítették volna a talajt. A szükséges szilícium-dioxidnak mindössze 1/3 része áll rendelkezésre természetes, növényi alapú élelmiszerekben.

2. Támogatja a bőr, haj, fogak egészségét

Mivel a kovaföld enyhe csiszoló tulajdonsággal rendelkezik, gyakran használják fogkrémként és bőrradírként. Fontos szerepet játszik a bőrápolásban, mivel segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket, amelyek a fáradt, leharcolt bőr megjelenését eredményezhetik. A termék természetes szilícium-dioxid tartalma a bőr, fogak, haj és körmök egészséges megjelenéséhez egyaránt szükséges. Hatékony ásványi anyag forrásként szokták reklámozni.

3. Támogatja a szív egészségét

A kutatások azt is kimutatták, hogy az élelmiszer-minőségű kovaföld pozitív előnyökkel járhat a koleszterinszint szempontjából és javíthatja a szív egészségét. A kovaföldben olyan tápanyagok találhatóak, mint a szilícium, a kalcium, a nátrium, a magnézium, a vas és egyéb nyomelemek, ami gyakorlatilag számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. A legtöbb ásványi anyag szerepet játszik az izmok és csontok építésében és javításában is.

4. Természetes peszticid

A kovaföld egyik leggyakoribb felhasználási módja a természetes rovarirtó szerként való alkalmazás. Tanulmányok szerint ez az agyagszerű por képes megölni azokat a káros rovarokat, amelyek veszélyeztetik a terményeket és az otthoni termesztésű növényeket. A peszticidek folyamatos használatának köszönhetően sok rovar ellenáll a kémiai anyagok hatásának. Ez a szerves kártevők elleni védekezési módszer segítséget nyújt a környezeti toxinok mennyiségének csökkentésében.

5. Belső tisztítószer

A kovaföld enyhén csiszoló hatása, mind felszínileg, mind belsőleg érvényesül. A szervezet belsejében segít eltávolítani az emésztőrendszerbe betolakodó mikroorganizmusokat és más káros anyagokat. Belső tisztítószerként a kovaföld segíthet az emésztés szabályozásában és a toxikus fémek eltávolításában. Egyes tanulmányok szerint a kovaföld nagyon sikeresnek bizonyult az állatok kórokozóinak eliminálásában. Az állatok táplálékába helyezett élelmiszer minőségű kovaföld elűzheti a bolhákat és egyéb káros kórokozókat. Győződj meg róla, hogy a kovaföld, amit veszel, élelmiszer minőségű címkével legyen ellátva!

Fogyasztás: naponta fogyasszunk el 1 púpozott evőkanál koveföldet 2 dl langyos vízben elkeverve.

tudasfaja.com

Hirdetés