Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Erre a 7 dologra soha ne használd a mosogatószert! Nem lesz jó...

Erre a 7 dologra soha ne használd a mosogatószert! Nem lesz jó vége!

Hirdetés

A mosogatószer, valljuk be, az egyik leghasznosabb találmány. Ugye, senki nem szeretne abban a korba élni, amikor nagyanyáink mosószódával, és hamuval mosogattak még?

Amióta feltalálták a mosogatószert, természetesen sokkal jobb dolgunk van. Sőt, nem csak mosogatásra, hanem ezer más dologra is használhatjuk. Azonban van 7 olyan eset, amikor jobb, ha nem használsz mosogatószert, mert káros lehet.

Hirdetés

1.Arcra és testre

A mosogatószer gyengíti a bőr védekezőképességét, ezért van az, hogy annyira kiszárítja, és tönkreteszi a kezet is. Arról nem is beszélve, hogy a jótékony baktériumokat is elpusztítja. Csak vészhelyzet esetén használj mosogatószert szappan helyett.

2.Autóra

Egy felmérés szerint az autótulajdonosok 41%-a használ mosogatószert speciális autósampon helyett. A mosogatószer nagyon tönkreteheti az autó fényezését, és több kárt okoz, mint, amennyit használ.

3.Mosógépbe

Ha elfogyott a mosószered, akkor se használj mosogatószert helyette. Túlságosan habzani fog, és tönkreteheti a mosógépet, és a ruhákat sem tisztítja meg rendesen.

4.Mosogatógépbe

Ugyanaz a helyzet, mint a mosógéppel, nagyon fog habzani, visszanyomja, és az egész konyhád habban fog úszni. A mosogatótablettát direkt fékezett habzásúra tervezték, és a végén könnyebben leöblíthető.

5.Üvegmosás

Soha ne pucolj ablakot mosogatószerrel, mert a végén csíkosan-foltosan fog megszáradni.

6.Öntöttvas edények

Ha csak sima mosogatószerrel mosod el, több, mint valószínű zsíros marad az edény. Inkább szórj rá egy kevés konyhasót, majd egy kevés étolajat, és addig töröld egy papírtörlővel, míg a só fekete színű lesz.

7.Klórral vagy fehérítővel ne keverd

Ha összekevered, veszélyes gázok szabadulhatnak fel, ami belélegezve igen káros lehet.

Hirdetés