Kezdőlap AKTUÁLIS Elkapta a koronavírust Erzsébet királynő, ilyen állapotban van most

Elkapta a koronavírust Erzsébet királynő, ilyen állapotban van most

Férje, Fülöp herceg halála óta szerte a világon aggódó szemmel figyelik II. Erzsébet királynő állapotát. A 95 éves uralkodó látszólag igyekszik megbirkózni a ránehezedő gyásszal, az elmúlt egy évben azonban rendre gyengélkedett.

 

 

Ahogy a Blikk is megírta, hiába figyelték fokozottan II. Erzsébet királynő egészségi állapotát, végül bekövetkezett, amitől a királyi család tartott: a brit uralkodó végül elkapta a koronavírust. A Buckingham palota közleményben nyugtatta meg az embereket, hogy az uralkodó a pozitív koronavírus-tesztje ellenére szerencsére enyhe, megfázásszerű tünetekkel vészeli át a betegséget, és a szigorú védelmi intézkedések miatt egy ideig borítékolható, hogy karanténban marad.

Az uralkodó azonban ez időszak alatt sem tart száz százalékos pihenőt, orvosai engedélyével továbbra is ellátja digitális formában a teendőit. A BBC értesülései szerint Erzsébet királynő jelenleg a windsori rezidenciáján lábadozik, orvosai pedig még ennél is fokozottabban figyelik az egészségi állapotát.

A gyász óta gyengélkedik
Noha II. Erzsébet jó kedvvel és mosollyal az arcán szokott megjelenni a közvélemény előtt, férje halála óta lelki állapota miatt is aggódik a királyi palota. Az uralkodó a 99 esztendősen elhunyt Fülöp herceg temetése óta erősnek igyekszik mutatni magát, de az utóbbi egy évben aggasztóan romlott az állapota. Korábban mi is megírtuk, hogy férje április 17-ei temetését a koronavírus miatt bevezetett korlátozások miatt egyedül, családjától távolabb kellett végig követnie. Minden bizonnyal ez is nagyon megviselte az uralkodót, a fájó búcsú után pedig tíz napig nem is jelent meg a közvélemény előtt.

Az uralkodót ezután hosszas kihagyás után végül április végén, egy Zoomon folytatott beszélgetéskor láthatták újra a királyi család aggódó rajongói. Akkor valamennyi sikerült megnyugtatni az embereket II. Erzsébetnek, hiszen az Instagramra felkerült fotó tanúsága szerint az Ivita Burmisttel, lett nagykövettel és Sara Affoue Amanival folytatott beszélgetésén látszólag sikerült megbirkóznia férje elvesztésével.

Tovább gyengélkedett
Csakhogy a jelenleg 96 esztendős uralkodó ősszel több jelentős programot is kénytelen volt lemondani, nem utazott el Észak-Írországba és a skóciai Glasgow-ban esedékes ENSZ-klímacsúcs nyitófogadásán sem jelent meg. Ez további aggodalomra adott okot, mert a bejelentés előtti héten II. Erzsébet egy éjszakát kórházban is töltött. Akkor azt mondták, erre „bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából” volt szükség, és már másnap az uralkodó vissza is tért a London nyugati határában fekvő Windsorba, ahol most a koronavírus miatt lábadozni kényszerül.

Noha a királyi palota minden eszközzel igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy jól van az uralkodó, sokan mégis továbbra is aggódtak, hiszen II. Erzsébetnek az orvosai két hét pihenést és könnyedebb asztali feladatokat engedélyeztek, és a mostanihoz hasonlóan csak videókonferencián keresztül végezhette kötelező teendőit.

A királynő is megszólalt
A királyi család és a nép aggódása II. Erzsébet fülébe is eljutottak, aki tavaly novemberben végül azt mondta a családjának, hogy ne aggódjanak, sokkal jobban érzi magát és elég jól felépült az időközben gyötrő hátrándulásából is. Ezért is nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy II. Erzsébet férje elvesztése után először szerettei körében ünnepelte a karácsonyt Sandringhamben.

Idén februárban azonban ismét kitört a pánik a királyi család háza-táján, amikor II. Erzsébet királynő azt mondta a lábát sem tudja megmozdítani. Rögtön elindult a találgatás, mi történhetett, végül azonban kiderült, az egész csupán a királynő tréfája volt.

Russel Myers újságíró, a királyi család szakértője akkor egy podcastben árulta el, hogy “Túl komolyan vettük sokan II. Erzsébet tréfáját, miszerint már alig bír mozogni”. Az uralkodó láthatóan meglovagolta az állapota miatt kialakult pánikot, amely viccelődést azt ágyazhatta meg, egy korábbi nyilvános eseményen ülve maradt, csakhogy a tréfa után már állva fogadta a látogatóit.Azonban hiába a túlzott aggódás, sajnos okkal figyelnek a 95 esztendős uralkodó állapotára. A trónörökös Károly herceg és felesége, Kamilla megfertőződtek idén a vírussal, majd pedig miután kiderült, hogy Károly találkozott édesanyjával, minden szükséges óvintézkedést bevetett a királyi palota, hogy védje az uralkodót. Ennek ellenére mégis elkapta a koronavírust.

loading...