Kezdőlap AKTUÁLIS Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban súlyosan megsérült táncosnő

Élet és halál között lebeg Nikolett, a budapesti házomlásban súlyosan megsérült táncosnő

Gépekre kötve, élet és halál között lebeg az a 26 éves táncművész, aki hétfőn a Jókai utcai házomlás következtében sérült meg súlyosan. Nikolett állapotáról, a sérüléseiről most újabb részletek derültek ki.

 

A gyönyörű balerina épp az Operettszínház felé tartott a párjával, Benjáminnal, amikor a Jókai utcai négyemeletes épület ráomlott. A pár alig háromszáz méterre volt a színháztól, amikor bekövetkezett a tragédia. Benjáin a Blikknek kedden részletezte a baleset körülményeit, és hogy minden percben a kedveséért imádkozik. 

-Sétáltunk, amikor egy nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került – emlékezett vissza a drámai pillanatokra lapunknak Benjámin.

– Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül. A mentők gyorsan kiérkeztek, szerencsére életben van, de nem tudjuk, mi lesz a lábaival, a bénulás veszélye sajnos fennáll. Beszélni azóta nem tudtunk egymással, hiszen éppen egy hatórás műtéten esik át – magyarázta beszélgetésünkkor a 27 éves férfi, aki fél éve alkot egy párt Nikolett-tel.

A Budapesti Operettszínház imaláncot indított a Mária Rádióban művésztársuk felépüléséért.Nikolett gépekre kötve fekszik a kórházi betegágyán, miközben az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek a gyógyulásáért. A Bors megbízható forrásaira hivatkozva azt írta, a balerina súlyos koponyasérülést szenvedett, ráadásul a gerince is erősen károsodott a balesetben. Az orvosok a vele kapcsolatos szinte minden fontos lépés, döntés előtt konzíliumot tartanak, hogy a lehető legnagyobb eséllyel kezeljék a táncművészt.– Az orvosi csapat döntése értelmében először Niki koponyáján végezték el a szükséges beavatkozásokat, a gerincműtétre csak előbbi eredményessége esetén kerülhet sor. Jelenleg élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében – fogalmazott a pár névtelenséget kérő barátja a lapnak.A Bors az Operettszínház művészbejárójánál érte utol tegnap a díszletmunkásokat, akik szűkszavúan nyilatkoztak az érzéseikről. Nikolettet mindannyian jól ismerik: kedves és mosolygós lánynak tartják. „Mindannyiunkat megráztak a történtek. A tánckar tagjaival most nem tudnak beszélni, mert éppen próbálnak” – mondták.

– Egy táncosunk nagyon súlyosan megsérült, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Kérek mindenkit, hogy mondjon el egy imát a balerinánkért. Számos főszerepben láthatták, többek között a Diótörőben  mondta Apáti Bence, az operettszínház balettigazgatója a Karc FM Paláver című műsorában tegnap délután.


A kivitelező is Nikolett mellett áll

A lap a Jókai utcai épület néhány lakójával is találkozott, akik elmondák, a legjobb forgatókönyv szerint is csak pénteken költözhetnek vissza, addig nem közelíthetik meg az otthonukat. Az utcarészt a tragédia után rögtön elzárta kordonnal a rendőrség. Mint ismert, a lakóházban korábban néhány hete tűz ütött ki, amely a ház érintett részét gyengítette.

Az épület ötödik emeletén épp építkezés zajlott, a ház tetején luxusotthonok megépítésén dolgoztak. A kivitelező cég, a Pillér-Lakás Kft. ügyvezetőjét a Borsnak azt mondta, mindenben támogatják a balerinát, amiben tudják.

– Jelenleg vizsgálatok zajlanak a baleset körülményeit illetően. Nem érezzük magunkat felelősnek, mert mindent az előírásoknak megfelelően végeztünk. Természetesen értesültünk a fiatal művésznő sérüléséről is, minden segítséget megadunk neki. A cégünk rendelkezik megfelelő felelősségbiztosítással, ami nemcsak az épületkárokra, illetve a lakóház előtt álló, a szerencsétlenségben összetört autókra terjed ki, hanem a balerina gyógykezelésére is. Elmondhatatlanul nagy szerencse, hogy a balesetnek egyelőre nincs halálos áldozata  mondta a neve elhallgatását kérő cégvezető.loading...