Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egyszerű trükkök ahhoz, hogy több ideig tartson a vágott orchidea!

Egyszerű trükkök ahhoz, hogy több ideig tartson a vágott orchidea!

Ha kaptál már vágott orchideát, tudhatod, hogy nem egy túl hosszúéletű virág. Az alábbiakban néhány trükköt mutatunk, hogyan hosszabbíthatod meg az csodálatos virág életét.

Nem minden orchidea fajta alkalmas arra, hogy levágják, és virágcsokrokhoz kössék. A virágüzletben kapható orchideák rezisztens fajok, és egy speciális vázácskában kapnak helyet, így meghosszabbítják levágás után az élettartamukat.

1.Minden orchideafajta tartósabb, ha hagyunk rajta egy kis ágrészt, és nem vágjuk le teljesen. Az ág létfontosságú anyagokat tartalmaz az orchidea számára, ezért az ággal együtt hosszabb ideig marad életben levágás után.

2.Egy magas, karcsú vázában kell tárolni, hogy jobban megtartsa, és stabilitást biztosítson számára. Ha a váza túl alacsony, kevés víz fér bele, és a felsőbb virágokhoz már nem fog feljutni a felszívott víz.

3.Mielőtt vázába tennénk, vágjunk le ferdén egy centiméternyi részt az ágról. Tartsuk egy percig meleg vízbe, majd állítsuk a szobahőmérsékletű vízbe.

4.Kellemes, inkább hűvösebb hőmérsékletű szobában tároljuk, de vigyázzunk, hogy ne érje huzat. A fűtőtesttől is tartsuk távol. Kétnaponta cseréljük a vizet, és mindig egy nagyon minimálisat vágjunk vissza belőle. Ne használjunk ollót a visszavágáshoz, mert ezzel csak roncsolni fogjuk a szárat, inkább egy éles késsel, vagy papírvágókéssel vágjuk le.

5.A virág vizét hígítsuk egy kevés ásványvízzel, és minden alkalommal, amikor kicseréljük a vizet, tegyünk bele egy friss szelet citromot. Vagy kérjünk a virágüzletből egy speciális tartósítószerrel töltött tégelyt, abba tartsuk az orchideát.

tudasfaja.com

loading...