Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy kertész 6 tippje: így tesz csodát a tej a te kertedben...

Egy kertész 6 tippje: így tesz csodát a tej a te kertedben is!

Szinte minden háztartásban megtalálható élelmiszer és napi rendszerességgel fogyasztjuk magában, kakaóhoz keverve, kávéba öntve, turmixhoz adva és számos étel hozzávalójaként. 

 

A tej az alapvető élelmiszerek egyike, de azt tudtad-e, hogy nem csak a konyhában veheted hasznát, hanem a kertben is? Eláruljuk, hogy hogyan alkalmazhatod a növénytermesztésben.


#1 A talaj minőségének növelése

Ha tejjel locsolod meg a földet, akkor gazdagabb lesz tápanyagokban, mivel felszívódik bele mindaz, ami a tejben található. Vannak kertészek, akik tejport használnak, de a vízzel hígított tej is tökéletesen megteszi.

#2 Trágya alternatíva

A tej hasonlóan jó hatással van a növényekre, mint az állatokra vagy ránk emberekre. A tejben található tápanyagokat a növények is hasznosítani tudják, megerősödnek és szebb, egészségesebb lesz a termésük.

#3 Tej melasszal

Ha extra hatást szeretnél elérni, akkor a tejhez keverhetsz pluszban melaszt is. Ez az oldat gazdagabb lesz szénhidrátban, aminek hatására a növény erősebbé válik. Az sem baj, ha vízzel felhígítod.

#4 Gombaölő

Tej és víz keverékéből hatékony permetszert készíthetsz. Keverd össze a tejet és vizet 1:3 arányban. Ezt töltsd bele egy spricnis flakonba és permetezd le vele a beteg növényeket 10 naponta. Az ültetéstől kezdve is alkalmazhatod ezt a módszert megelőzésképpen.

#5 Paradicsom védelem
A paradicsomot megvédheted a betegségektől, ha megelőzésképpen tejes oldattal locsolod. Készíts egy keveréket 1 rész tej és 9 rész víz felhasználásával. Havonta egyszer alkalmazd , így a növényed egészségesen fejlődhet.

#6 Rovarriasztó

Az 1:3 tejes-vizes permetszer a kártékony rovarok egy részét is elűzi, így mindenképpen érdemes vele rendszeresen kezelni a növényeket.

tudasfaja.com

loading...