Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy kardiológus elmondja, hogy mit kell tennünk, ha szívroham tüneteit észleljük, vagy...

Egy kardiológus elmondja, hogy mit kell tennünk, ha szívroham tüneteit észleljük, vagy valaki rosszul lesz a környezetünkben!

Mivel a legtöbb esetben nem gondolunk arra rosszullét esetén, hogy akár nagyobb is lehet a baj, nem árt tudni, hogy alig tíz másodperc áll rendelkezésünkre, mielőtt teljesen elveszítenénk az eszméletünk.

Azonban ez a rövidke idő, ha tudatában vagyunk, hogy mit kell tennünk, életmentő lehet.

A legfontosabb, hogy ne pánikoljunk, és felelősségteljesen mindent tegyünk meg egészségünk érdekében. Sok esetben bebizonyosodott már, hogy az alábbi egyszerű technika életmentő lehet.

Mit kell tenni?

Ha rosszul érezzük magunk, és a tünetek alapján arra gyanakszunk, hogy talán szívrohamunk van, többször egymás után köhögjünk erőteljesen. Ugyanezt tanácsoljuk akkor is, ha valaki rosszul lesz a környezetünkben. Természetesen a legfontosabb, hogy értesítsük a mentőket, de addig is, amíg a helyszínre érkeznek, alkalmazzuk ezt az életmentő praktikát. Lélegezzünk egy nagyot, majd köhögjünk egy erőteljeset.

Ezt ismételjük többször egymás után. Minden második másodpercben ismételjük meg a mély lélegzetvételt, és a köhögést, egészen addig, amíg érezzük, hogy a szívverésünk kezd normalizálódni. A mély lélegzés által oxigénnel töltjük fel a tüdőt, a köhögés pedig enyhe lökést gyakorol a mellkasra, így normalizálódik a vérkeringés, és visszaállhat a normális szívverés.

Ha végigcsináljuk a fent leírtakat nagy az esélye annak, hogy míg kiérnek a mentősök stabilizálódik az állapotunk, és be tudnak szállítani a kórházba.

A kardiológus szakember szerint, ha mindenki, aki elolvasta ezt az információt még továbbküldi tíz személynek, akkor ezzel már egy életet biztosan meg tudunk menteni.

Szerző: tudasfaja.com

loading...