Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy hasznos trükk sebtapasszal, amit egészen biztosan alkalmazni fogsz!

Egy hasznos trükk sebtapasszal, amit egészen biztosan alkalmazni fogsz!

Hirdetés

A sebtapasz egy olyan kellék, amely minden fürdőszobai szekrényben megtalálható, sőt, a női táskák mélyén is lapul egy-két darab. Soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükségünk.

Főleg a kisgyerekes családokban rendszeresen használnak sebtapaszt, de, ha valaki főzés közben elvágja az ujját, akkor is rögtön sebtapaszt tesz rá.

Hirdetés

Nagyon hasznos, hiszen csillapítja, és megállítja a vérzést, sőt a seb elfertőzését is megakadályozza. Azonban előfordul az is, ha nem megfelelően alkalmazzuk a tapaszt, akkor csak akadályozni fog a hétköznapi tevékenységekben.

Főleg, ha olyan helyre kell tegyük, ahol éppen hajlik az ujjunk, akkor a vérkeringés szabad áramlását is akadályozhatjuk.

Az alábbi videóban egy nagyon hasznos trükköt láthatunk, mely segítségével megtanulhatjuk, hogyan tegyük fel sokkal praktikusabban a septapaszt az ujjunkra.

Csupán annyit kell tennünk, hogy egy éles ollóval bevágjuk a sebtapasz két végét középen egy kis részen, majd így X-alakban helyezzük az ujjunkra.

Ezzel a módszerrel elkerülhetjük, hogy a tapasz feszüljön, és az ujjunk is könnyebben fogjuk tudni hajlítani. Ez a módszer akkor is praktikus, ha az ujjunk végén van a seb, de akkor is, ha az ujjunk közepén, a hajlítási résznél.

Nézzük meg a videót, és próbáljuk ki!

Hirdetés