Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy egyszerű trükk, ami hófehérré varázsolja a piszkos cipőd sikálás nélkül!

Egy egyszerű trükk, ami hófehérré varázsolja a piszkos cipőd sikálás nélkül!

Nyáron az egyik legkényelmesebb viselet a vászoncipő. Praktikus, és kis helyet foglal, így a nyaralásra is magunkkal tudunk vinni egyszerre akár több példányt is.

 

A vászoncipők számtalan szín-és mintaváltozatban kaphatóak manapság, ezért egy szezonra akár 4-5 párat is beszerezhetünk, hogy találjon minden ruhánkkal. Egy dologra azonban nagyon kell figyelnünk, igyekezzünk mindig megfelelően megtisztítani a kedvenc cipőnket, mert hanem nagyon kiábrándító tud lenni. Nem csak a vászonrészt, és a cipő belsejét, de a külső, fehér gumitalpat is meg kell tisztítani.

Mennyire csúnya, mikor egy hófehér vászoncipő talpa koszos, és sárgás színárnyalatú. Az alábbi trükk segítségével könnyen megtisztíthatjuk a cipő talpát is, anélkül, hogy roncsolnánk az anyagot.

Csupán két dologra lesz szükségünk a talp megtisztításához: egy pamut rongyra, vagy vattakonrongra, és körömlemosóra. Itassuk át a rongyot jól körömlemosóval, majd dörzsöljük át alaposan 2-3 alkalommal a cipő gumirészét.

Egy idő után olyan hófehér lesz, mint újkorában. Arra vigyázzunk, hogy közben az oldószer ne érjen a vászon anyaghoz (főleg, ha színes az), mert könnyen kiveheti a színét.

Ennyi az egész! Ugye mennyire egyszerű? Ha bevált, és tetszett az ötlet, osszuk meg ismerőseinkkel is!

loading...