Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy cipősbolt dolgozói halomszámra veszik a teamécseseket – Ha meglátod miért, te...

Egy cipősbolt dolgozói halomszámra veszik a teamécseseket – Ha meglátod miért, te is kipróbálod majd!

Hirdetés

Télen a nyári meleg, napsütéses időjárást siratjuk, kánikulában meg inkább a hűvös, téli napok után vágyakozunk.

 

Hirdetés

Mivel nem tudjuk befolyásolni az időjárási körülményeket, ezért mindig az adott helyzetet felmérve kell olyan megoldásokhoz, eszközökhöz nyúlni, amelyekkel kellemesebbé, kényelmesebbé tehetjük az életünket.

Mivel most tél van, és odakint elég hideg, így 10 olyan hasznos trükköt ismertetünk, amely jól fog jönni a hideg időjárásban.

1. Ha vízhatlanná szeretnénk tenni a cipőnket, akkor egy teamécsessel dörzsöljük be, majd hajszárítóval olvassuk rá a felületre, és máris kéz a vízhatlan réteg, ami havazás esetén is biztosítja lábunk szárazságát.

2. Hólapátolás helyett érdemes erős sörtéjű, szálú seprűt használni, mert sokkal hatékonyabban lehet eltakarítani a hóréteget.3. Ha nincs seprűnk csak lapátunk, érdemes a lapátot olajjal befújni, így a hóréteg azonnal lecsúszik róla.

4. Amennyiben a munkahelyünkön a hőszabályozó doboz el van zárva, de mégis szeretnénk ha melegebb lenne, rakjunk rá egy zacskó jeget.

5. Télen a megfázással is szembe kell néznünk, de ha elkészítjük az alábbi enyhítő fürdőbombát, máris jobban fogjuk érezni magunkat. Egy fél bögre szódabikarbónát keverjünk el egy bögre kukoricakeményítővel, amelyhez adjunk hozzá 2 evőkanál wick vaporub balzsamot és 2-3 evőkanál vizet. Az egészet keverjük össze és tegyük jégkocka tartókba, majd a hűtőbe. Pár óra múlva vegyünk ki 1-et és tegyük bele a fürdőkád szappantartójába, és zuhonyozzunk le, úgy hogy a meleg vizet engedjük rá a fürdőbombára is.

6. Ahhoz, hogy az ajtó alatt ne jöjjön be a hideg levegő, vágjunk félbe egy csőszigetelő rudat, és erősítsük fel.7. Az ajtók mentén lévő réseket gittel nagyon egyszerűen be lehet tömíteni.

8. Ha tél, akkor elérkezett a kalácssütések ideje is, ezért ha elkészült a finomság, hagyjuk nyitva pár percig a sütő ajtaját, hogy a meleg kiszabadulhasson, és felmelegíthesse a lakást.

9. Ha fázik a kezünk, töltsünk meg egy gyerekzoknit félig rizzsel, majd tegyük be egy fél percre a mikróba, és máris kész a gyors kézmelegítő.

10. Ha nem szeretnénk befeküdni a kihűlt, hideg ágyba, előbb hajszárító segítségével melegítsük át.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés