Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ébredtél már úgy, hogy csípés van rajtad? Íme néhány hatékony tipp, hogy...

Ébredtél már úgy, hogy csípés van rajtad? Íme néhány hatékony tipp, hogy megszabadulj az ágyi poloskától!

Ha ébredtél már arra, hogy tele vagy irtózatosan viszkető piros csípésekkel, tudod, hogy az ágyi poloska nem vicc.

Nagyon nehéz megszabadulni tőle, és csípésének nyoma jobban viszket, mint, amit egy idő után képes lennél még elviselni.

A kis vérszívó, ha megszívja magát kb. egy kisebb almamag méretű lesz, ezért könnyen kiszúrhatod, amint éppen a lepedődön oson tovább.

Éjszaka támad, a csípés pedig csak egy idő után, vagyis kb. nappal kezd érezhetővé válni.

Az ágyi poloska nem repül, de gyorsan mozog egyik helyről a másikra. Megtalálható az ágyba, ágy alatt, falvédő mögött, repedésekben, szőnyeg alatt, régi bútorokban, textíliákban, ágyneműben.

Gyorsan szaporodik, így az első támadás után 2-3 héttel további csípésekre is számíthatunk.

Hogyan védekezhetünk ellenük?

Ha észrevesszük, hogy poloskák vannak a lakásunkban, nem kell szégyenkeznünk, hiszen a legtisztább lakásba is bekerülhetnek. Tudtad, hogy 4-5 csillagos szállodákban is találtak már poloskákat?

1.Húzzuk le az ágyneműt, és mossuk ki magas hőmérsékleten, vagy zacskózzuk be, és távolítsuk el a lakásból. Ha felleltük a poloskafészket, akkor maradéktalanul szabaduljunk meg tőlük, máskülönben akár egy évnél hosszabb ideig is elhúzódhat a támadás.

2.Porszívózzunk! Ez az egyik leghatékonyabb módszer, amit megtehetünk könnyen. Minden használat után ürítsük ki a porszívózsákot.

3.Ha olyan régi bútoraink vannak, amelyek tele lehetnek poloskával, dobjuk ki!

Hatékony módszerek!

1.A hideg, vagy meleg hőkezelés hatékony lehet a poloskák ellen. Próbálkozzunk forró gőzzel, de akár le is fagyaszthatjuk az ágyneműt, párnákat. Vagy tegyük fekete nejlonzacskóba, és tegyük ki a tűző napra. Az így keletkező forróság elpusztítja a poloskákat.

2.Hívjunk rovarirtó szakembert, és bízzuk a szakértelmére magunk.

Ha közös mosókonyhát használunk mindig zacskózzuk be gyorsan a ruháinkat, mikor kivettük a mosógépből, és úgy vigyük fel a lakásba. Ha használt bútort vásárolunk, győződjünk meg róla, hogy nem laknak benne poloskák.

loading...