Kezdőlap AKTUÁLIS Drámai részletek a kiskunhalasi tanár haláláról

Drámai részletek a kiskunhalasi tanár haláláról

Hirdetés

Rosszul lett és meghalt egy tanár a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium péntek esti szalagavatóján.

 

Hirdetés
Mint az RTL Híradó megtudta, Csala Tibor, aki az iskola szakoktatója és egyben korábbi diákja is volt, a Halas Táncegyüttes tagjaként lépett fel lányával együtt – ez volt az utolsó produkció a szalagavatón. Tánc közben azt vették észre, hogy a lányával együtt egyszer csak kiváltak a produkcióból és kimentek a csarnokból.

Komáromi Szilárd igazgató a Híradónak azt mondta, Csala Tibor sikeres tanár volt, nagyon szerette és tisztelte mindenki. Büszke volt a diákjaira, akik jól szerepeltek a vizsgákon. Az iskola saját halottjának tekinti. A tragédia körülményeihez hozzátette, hogy a legtöbben nem is tudták, hogy mi történt. A tánc után készültek a szalagavatós fotók, nem sejtették, hogy baj van.A tanárhoz kiérkező mentők egy órán át küzdöttek a köztiszteletben álló oktató életéért, de nem tudták megmenteni. Miközben ez zajlott, az iskola egyik diákja, egy 17 éves lány is rosszul lett, hozzá is mentőt hívtak. A Híradó úgy tudja, epilepsziás rohamot kapott, és már javult az állapota, mire a segítség megérkezett. Őt a kiskunhalasi kórházba szállították kivizsgálásra.

Csala Tibor szakoktatótól megható sorokkal búcsúzott az iskola a Facebook-oldalán:

Hegesztő szakemberként, szakképzőiskolai oktatóként az egyik kezedben az elektróda izzott, a másik kezed műszaki rajzot készített, s a szíved felett irón hegye mutatott: Mester vagy!

Hirdetés
loading...