Kezdőlap OTTHON KREATÍV Deszkát szegelt a falra, majd fenyőfa ágakat tűzött rá. Ha meglátod miért...

Deszkát szegelt a falra, majd fenyőfa ágakat tűzött rá. Ha meglátod miért tette, neked is kell majd ilyen!

Minden évben nagy kérdés sokak számára, hogy milyen legyen az idei karácsonyfa. Talán tavaly eldőlt, túl nagy volt vagy túl kicsi, nem fértünk el tőle, nem kell akkora, a gyerek magára rántja, a kutya/macska felborítja, stb. 

Azok számára, akik rendszeresen küzdenek ezzel a dilemmával, van egy szuper ötletünk. Egy olyan csináld magad karácsonyfát fogunk bemutatni, amit nem lehet felborítani, nem foglal helyet, mégis nagy és csodásan mutat.

Amikre szükséged lesz

  • 2 hosszabb lécre (kb.2m)
  • dús, zöld karácsonyi girlandra (a darabszám a léc hosszától függ)
  • drót és drótvágó
  • damil vagy zöld cérna
  • akasztó, szeg, kalapács
  • fúró

#1 LÉPÉS

Elő kell készíteni a léceket. A lécekre nagyjából 10cm-ként fúrni kell lukakat, amelyeken majd a drótot fogjuk átvezetni. A két lécet a képen látható módon egymásnak dőltve húzzunk át a legfelső és a második lukakon 1-1 drótot, ezzel összerögzítve őket. A legfelsőnél fogva akasszuk fel egy, a falba vert szögre, az általunk választott helyre.

Ha van lehetőségünk, akkor a léceket a végükön formára lefűrészelve, össze is ragaszthatjuk őket. Akasztót csavarva a végébe, ennél fogva akasszuk fel a falra a ‘keretet’.

#2 LÉPÉS

Minden egyes lécbe fúrt lukon húzzunk át egy akkora darab drótot, amellyel majd oda tudjuk fogatni a kereten lefutó girlandot. A tetejénél kezdjük, és onnan haladjunk lefelé úgy, hogy a girland oda-vissza fusson. A girlandok végeit érdemes összekötni egymással, egy darab damillal vagy zöld cérnával.

Ha nem túl dús a girland, akkor a furatokat is érdemesebb kisebb távokra (pl. 5cm-re) lefúrni egymástól.

#3 LÉPÉS

A girland hosszától is függ, hogy mennyi szükséges belőle, de a képen látható léchosszhoz, nagyjából 4x2m girland kellett. Azt is magad választhatod meg, hogy meddig tartson a girland.

Ha lefuttattad a kereten a girlandokat, akkor az utolsó szálat rögzítsd dróttal a léchez.

(Ha extrémebb fenyőt szeretnél, választhatsz más színű girlandot is.)

#4 LÉPÉS

Nem marad más hátra, mint a díszítés. Tegyél fel égőt, gömböket, alapvetően apróbb és könnyebb díszeket, amelyeket a girlandok megbírnak.

Reméljük, hogy elégedettek lesztek a végeredménnyel! Nekünk nagyon tetszik! 🙂

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...