Kezdőlap OTTHON KREATÍV Darabokra vágta a régi szakadt harisnyát, majd olyan dolgot készített, amit te...

Darabokra vágta a régi szakadt harisnyát, majd olyan dolgot készített, amit te is ki akarsz majd próbálni!

Hirdetés

Minden nő tisztában van vele, hogy a havonta megvett műszálas harisnyák élettartama meglehetősen csekély és ezek az elegáns ruhadarabok hamarosan pár nélkül keringenek valahol a lakásban.

Az pedig már szinte a lehetetlennel határos, hogy még egyszer ugyanolyan harisnyát, pláne egy fél párat venni az elszakadt (fél pár) harisnya helyébe. Mit lehet hát tenni?! Szerkesztőségünk most ad néhány hasznos tippet, hogy mit lehet csinálni a fél pár harisnyával.

Hirdetés

Fél pár harisnyák alternatív felhasználása

Babák. Valóságos műalkotás mindegyik. Azt azonban már kevesen tudják, hogy külső anyaguk egyezik a harisnyáéval, csak szintetikus anyaggal vannak kitömve.

Az ügyes kezűek könnyedén csinálhatnak a régi harisnyákból ilyen fantasztikus virágokat. A művelet megkezdése előtt kell a harisnyadarabokat a kiválasztott színre festeni.

Ha rengeteg harisnya áll rendelkezésünkre, magunk készíthetünk belőlük ilyen kis szőnyeget az előszobába.

A harisnya kiválóan használható a fentiektől teljesen eltérő célokra is a háztartásban. Feltétlen látnod kell, mi mindenre lehet még használni egy átlagos harisnyát!

A harisnya kiválóan használható csavarok, szögek furatainak tökéletes kitöltésére is. Csak óvatosan távolítsuk el a csavart, illetve szöget, a lyukba tömködjünk egy kevés harisnyát, majd hajtsuk be az előzőleg felhevített csavart, illetve verjük be újra a szöget. A harisnya anyaga megolvad és tökéletesen kitölt minden apró rést.

Nem mindennapi használata a harisnyának a következő. Húzzuk a fényképezőgép objektívjára, és ezzel azt a hatást érhetjük el, mintha a fénykép készítésekor minden ködben úszott volna.

Harisnya, mint az ablaktisztítás eszköze. A harisnyánál tökéletesebb anyagot aligha találhatnánk az ablaküveg megtisztítására, hiszen enyhén csiszoló hatású, így minden foltot, szennyeződést hatékonyan eltávolít, ellenben nem hagy csíkot a megtisztított felületen.

Hasonlóan a fent említetthez, kiválóan használható fa bútorok tisztítására, ápolására is!

Ha te még nem rendelkezel mosózsákkal, akkor erre a célra is kiválóan használhatod a harisnyát!

Ezek az ötletek rendkívüli módon felkeltették szerkesztőségünk érdeklődését, és reméljük, a tiédet is! Ha így van, akkor ne feledd megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel!

Forrás

Hirdetés