Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Citromot, és vizet tett a mikrohullámú sütőbe, majd olyan dolog történt, amire...

Citromot, és vizet tett a mikrohullámú sütőbe, majd olyan dolog történt, amire ő maga sem számított!

Amikor megláttam, hogy mennyire hatásos ez a módszer, gyorsan mentem, és félbevágtam egy citromot. Ennél egyszerűbb, és hatékonyabb tisztítószert még nem láttam!

Bármennyire is nem szeretjük a mikrohullámú sütőt, a legtöbb háztartásban azért még néha melegítés céljából használják. Ha egyszer zsíros lerakódások kerültek a mikróra, utána nagyon nehéz megszabadulni tőlük, főleg, hogy jó alaposan ráégnek.

Nem kell egyből kidobni a mikrót, létezik egy hatékony természetes megoldás. Ezzel a módszerrel 5 perc alatt megszabadulhatunk a szennyeződésektől, és a kellemetlen szagoktól is.

Szükségünk lesz:

  • egy mélyebb tálra
  • 1 csésze vízre
  • 2 evőkanál ecetre
  • néhány szelet citromra
  • egy mosogatószivacsra

Keverjük össze a hozzávalókat egy olyan tálban, amit mikróban is lehet használni. Az ecetet gyakran használjuk a háztartási gépek tisztítására, azonban erős savtartalma miatt néha lehet, hogy önmagában túl erős hatású.

Éppen ezért jó, ha hígítjuk egy kevés vízzel. A citrom azért is jó, mert hatékonyságán túl, a kellemes illatot is biztosítja. Ha van otthon illóolajunk, akkor azt is adagolhatunk 1-2 cseppet a keverékhez.

Tegyük a tálkát a mikróba, majd indítsuk el magas fokozaton 5 percre. Miután lejárt ez az idő, nem kell sietnünk, még hagyjuk 2-3 percig, és csak azután nyissuk ki az ajtót.

Ez idő alatt a vízgőz még jobban feloldja a zsírfoltokat. Ezután nem kell mást tennünk, mit fogjuk a szivacsot, és alaposan dörzsöljük át a mikró belsejét. Majd egy papírtörlővel töröljük szárazra.

Szerző: tudasfaja.com

loading...