Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Citromlevet permetezett az ablakpárkányra, ha megtudod miért egész nyáron csak ezt alkalmazod...

Citromlevet permetezett az ablakpárkányra, ha megtudod miért egész nyáron csak ezt alkalmazod majd te is!

Nincs is jobb nyáron a nyitott ablaknál, főleg ha az estéről van szó. A nyugalmunkat azonban eléggé meg tudják keseríteni a rovarok és a bogarak.

Az egyéb riasztó szerekkel és készülékekkel pedig az a legnagyobb probléma, hogy számos esetben bebizonyosodott, hogy károsan hatnak az egészségünkre, sőt, némelyik közülük még rákkeltő hatással is rendelkezik.

Szerencsére léteznek már természetes rovarűző szerek is, amelyek semmilyen káros hatással nem rendelkeznek és még kellemetlen szagot sem árasztanak a lakásunkban.

Az egyik ilyen közkedvelt rovarűző a citrom. Ez a gyümölcs egy jellegzetes citrus illatot áraszt ki magából, amelyet a rovarok, bogarak és a hangyák egyáltalán nem kedvelnek.Hogyan használjuk?

Fogj néhány citromot, facsard ki a levét, majd öntsd át egy szórófejes üvegbe. Permetezd körbe vele az ablakpárkányokat, a bejárat környékét és az összes többi olyan helyet, ahol már többször találkoztál velük. Várd meg, amíg magától teljesen megszárad.Ha azonban félted a párkányod, a küszöböd, vagy egyéb bútor darabod, akkor helyezz ki egy kis tálkában egy kevés citromlevet, ami garantáltan száműzi őket az otthonod közeléből.

Szerző: tudasfaja.com

loading...