Kezdőlap EZOTÉRIA Testbeszéd – Mit jelent, ha a beszélgetőtársad ilyen gesztusokat tesz a kezével?

Testbeszéd – Mit jelent, ha a beszélgetőtársad ilyen gesztusokat tesz a kezével?

Hirdetés

Az emberek általában azt gondolják magukról, hogy nagyon jó színészek és könnyen leplezni tudják a reakcióikat, ám arról megfeledkeznek, hogy a gesztusaik beszédesebbek, mint a szavaik. Egy-egy apró mozdulat rengeteget elárulhat egy ember rejtett érzéseiről az adott témát illetően.

A következőkben a kéztartásokkal, kézzel végzett gesztusokkal foglalkozunk egy kicsit részletesebben. A képen látható 6 típust fogjuk kielemezni.

Hirdetés

1# Az ujjai a szája körül vagy a szájában vannak

A partnerednek támogatásra van szüksége, mert lehangolt állapotban van. Tudat alatt szeretne visszatérni a gyermekkorába, amikor még az édesanyja nyugtatta meg, ha valami problémája akadt. Ilyenkor távol szeretne kerülni a zavaró tényezőktől.

2# Az állát a kezébe fekteti

Ez legtöbbször unalmat, fáradtságot jelent. Ha ezt látod a partnereden, jobb, ha témát váltasz, vagy megkéred, hogy beszéljen ő valamiről, ami érdekli, nehogy még elszenderedjen, miközben magyarázol neki valamit.

3# Az ujjai a halántékán vannak

Ilyenkor legtöbbször ki vagy értékelve a másik által, legalábbis a fejében. Nem tudni, hogy pontosan pozitívan vagy negatívan, de azt, ha őszinte a partnered, biztosan elmondja neked. Mindenesetre arra mérget vehetsz, hogy figyel rád és követi minden szavadat.

4# Az állát babrálja

Ilyenkor a partnered döntést akar hozni. Azt jelenti, hogy gondolkodik, és hamarosan megosztja veled a véleményét. Ha közben a kezeit keresztbe teszi maga előtt, akkor nem lesz pozitív a mondandója.

5# Ha megérinti az orrát

Ha partnered hirtelen az orrához kap, az két dolgot jelenthet: az egyik, hogy negatív gondolatai vannak, a másik, hogy hazudni vagy füllenteni készül.

6# Ha a fülével babrál

A partnered ilyenkor nem akarja meghallani vagy hallgatni, amit mondasz. Ez visszavezethető arra, amikor a kicsi gyermek eltakarta a fülét, ha nem akart hallani valamit, ami a környezetében zajlott és kellemetlen volt számára. Az is lehet, hogy mondani szeretne neked valamit.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés