Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A szülők beleegyeztek, hogy felajánlják agyhalott fiuk szerveit. Nem sokkal később megtörtént...

A szülők beleegyeztek, hogy felajánlják agyhalott fiuk szerveit. Nem sokkal később megtörtént a lehetetlen!

Hirdetés

A 13 éves Trenton egy autóbalesetben annyira súlyosan megsérült, hogy az agysérülései miatt kómába került. A fiú életéért való küzdelem közben az orvosok úgy gondolták, hogy a gyermek bele fog halni a sérüléseibe. Amikor végül a szülei beleegyeztek, hogy aláírják a donációs papírokat, megtörtént a lehetetlen.

 

Hirdetés

A 13 éves Trenton McKinley egy súlyos haszongépjármű okozta balesetet szenvedett el. Csodával határos módon ugyan túlélte, de az agya annyira károsodott, hogy kómába esett.

Amikor Trenton bevitték a kórházba, az orvosok azonnal felkészültek a műtétre. Megállapították, hogy 7 helyen van koponyatörése. Az első pár órában összesen négyszer kellett újraéleszteni. Egyik alkalommal 15 percig volt “halott”.

Az orvosok döntése

A fiatal Trentont négy alkalommal hozták vissza az életbe, bár az utolsó alkalommal már nem tapasztaltak nála agyhullámokat és kiderült, hogy az agytörzse is sérült. Az orvosok megállapították, hogy Ternton agyhalott lett és közölték a szülőkkel, hogy ha legközelebb megáll a szíve, akkor már nem fogják újraéleszteni.“A következő alkalommal, amikor megállt a szíve, hagynunk kellett őt meghalni…vagy aláírhattuk a papírt, hogy eladományozzuk Ternton szerveit, hogy öt másik gyermeket megmenthessenek vele, így aláírtam. Tudtam, hogy ő sem gondolkozna, hanem úgy döntene, hogy megmenti őket.” -írta a Facebookon Ternton édesanyja, Jennifer Reindl.

Trenton szerveinek eladományozása

Amikor Jennifer-rel és férjével közölték, hogy nem maradt remény a fiuk számára, úgy döntöttek, hogy elfogadják az orvosok javaslatát és eladományozzák Trenton szerveit.

“Öt gyermek számára, akiknek nagy szükségük volt rá,  tökéletesen megfeleltek Trenton szervei. -mondta Jennifer. Igazságtalan lett volna újra és újra visszahozni az életbe, miközben a szervei egyre csak károsodtak volna.”

Nem sokkal azután, hogy aláírták a papírokat, Trenton agyi tevékenység jeleit kezdte mutatni. Visszatért a halál torkából.


Hiányzik egy darab koponyájából

Annak ellenére, hogy Trenton balesetet szenvedett, súlyt vesztett és most hiányzik egy darab a koponyájából, a humorérzéke a régi maradt.

“Majd félre fordítom a fejem és chipses és szószos tálnak fogom használni.”- viccelődött nem sokkal azután, hogy magához tért. Bár Trenton-ra kemény rehabilitációs időszak vár, nagyon hálás, hogy túlélte. Azt is elmesélte, hogy a mennyben járt.

“Egy nagy mezőn sétáltam egyenesen előre. Nincs más magyarázat rá csak Isten. Az orvosok is ezt mondták.”A 13 éves Trenton-t ma “csoda fiúnak” nevezik, mert senki sem tudja megmagyarázni, hogy hogyan ébredhetett fel a kómából. Ez is bizonyíték arra, hogy soha nem szabad feladni a reményt, mert bármikor bekövetkezhet az, amit addig lehetetlennek hittünk.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...