Kezdőlap AKTUÁLIS Beborította az országot a hó, de a legrosszabb majd holnap jön

Beborította az országot a hó, de a legrosszabb majd holnap jön

Hirdetés

Kinéztél már az ablakon?

 

Hirdetés

Vasárnap reggelre az ország több részét hó borította, oda a tavaszi időjárásnak, nulla fok körül volt a hőméről. És megy lejjebb.

Vasárnap elhagyja térségünket a csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon, mögötte erős, a Dunántúlon helyenként északi-északnyugati széllel hideg, egyre szárazabb levegő áramlik fölénk.

 


Hétfő hajnalra lecsendesedik a szél, és a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet. Egyedül keleten és a nyugati határ közelében maradhatnak erősebben felhős tájak, amelynek jótékony hatásaként kevésbé hűlhet le a levegő, viszont máshol komolyabb fagyok jöhetnek, a derült, szélcsendes tájakon -5 foknál is hidegebb lesz.

A déli megyékben délelőtt még több lehet a felhő, utána gomolyfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél több helyen megélénkül. Hajnalra általában -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.Kedden a déli megyékben akár több órára kisüthet a nap, máshol inkább közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat gyenge eső, nagyobb eséllyel az északi megyékben. A nyugati, délnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A hajnalban -3 és +4 fok várható, a fagyzugos helyeken lesz a leghidegebb, majd délutánra 10, 17 fokig emelkedik a hőmérséklet. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen, délnyugaton a magasabb értékeket.

Hirdetés