Kezdőlap EGÉSZSÉG Bebizonyították, lassabban öregszenek azok,akik minden reggel esznek ebből

Bebizonyították, lassabban öregszenek azok,akik minden reggel esznek ebből

Nem maradhat ki a reggeli rutinból!

 

Ma már rengeteg kozmetikumot lehet kapni, sokan ettől várják bőrük megfiatalodását, ám a bőrfiatalítás leginkább életmódunkban keresendő.

Bizonyított tény, hogy a stressz, az alvás, és az étrend nagyobb szerepet játszik az öregedésben, mint azok a bőrápolási termékek, amelyeket naponta használunk.

Ami nagyon fontos: a ginzeng nem maradhat le a bevásárlólistáról! Ez ugyanis a szakértők szerint az egyik legjobb öregedésgátló étrend-kiegészítő, amit érdemes lenne bevezetned a reggeli rutinodba.

A ginzengről ugyanis a friss kutatások szerint kiderült, hogy növeli a szervezet kollagén termelését. Emellett pedig gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású is.


A ginzeng hatása:

1. Kedélyállapotjavító és csökkenti a stresszt

A ginzenget az idegrendszer pihenésére és stimulálására is alkalmazzák. A gyógynövény serkenti az agy kapilláris keringését és csökkenti a stressz hatásait. 

2. Támogatja az agyi funkciókat

A ginzeng stimulálja az agysejteket, segíti a koncentrációt és a kognitív készségeket. 

3. Ginseng Gyulladáscsökkentő hatása

A panax ginzeng jótékony hatású antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Néhány kémcsőben végzett tanulmány kimutatta, hogy a panax kivonatok és a ginsenosid vegyületek gátolhatják a gyulladást és növelik az antioxidáns kapacitást a sejtekben. 

4. Segíti a fogyókúrát

Fokozza az anyagcserét is és segíti a szervezetet a zsír elégetésében. Egy másik a ginzenghez köthető meglepő előnyös tulajdonság, hogy természetes étvágycsökkentőként is működik.

5. Növeli a tüdőkapacitást

A patkányokon elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a ginzeng képes csökkenteni a tüdőben lévő baktériumok számát, a résztvevő állatok eredményei alapján elmondható, hogy a növény képes orvosolni a cisztás fibrózist, amely a tüdő gyakori megbetegedése.6. Csökkenti a vércukorszintet

Úgy tűnik, hogy a ginzeng jótékony hatással van a vércukorszint szabályozására.

7. Megelőzi a rákot

Kutatások bizonyítják, hogy a tumor növekedésének meggátlásával a ginzeng hatékony ellenszere a rákos megbetegedéseknek.

8. Erősíti az immunrendszert

A kutatások azt mutatják, hogy a ginzeng “adaptogén” szerepet tölt be. Az immunrendszer megerősítésével segíthet a vírusos fertőzések leküzdésében.

9. Menopauza tüneteinek enyhítése

A menopauzát számtalan kellemetlen jelenség kíséri, csak néhányat említve: hőhullámok, éjszakai izzadás, hangulatváltozások, ingerlékenység, szorongás, depresszió, hüvelyszárazság, csökkent nemi vágy, súlygyarapodás, álmatlanság és a haj elvékonyodása.

A Ginseng mellékhatásai:

A kutatások szerint szedése biztonságos, és nem okozhat komoly káros hatásokat. Ritka esetben fejfájás, hányinger, álmatlanság, emelkedett vérnyomás vagy allergiás reakciók (viszketés, kiütések, fulladás) léphetnek fel.

loading...