Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Beakasztottam egy tea filtert a wc-be és csoda történt!

Beakasztottam egy tea filtert a wc-be és csoda történt!

Nagyon kedveljük a kreatív és mindamellett pénztárcabarát ötletek az otthonunk rendben tartásához, tisztításához és átalakításához. Ha ezek az ötletek még a környezetet is kímélik, és nem terhelnek minket kemikáliákkal, akkor megütöttük a főnyereményt.

A következőkben 4 olyan egyszerű és furcsa tippet szeretnénk megosztani veletek, amelyek valóban működnek, annak ellenére, hogy első ránézésre kétkedésre adnak okot. Adjatok nekik egy esélyt és higgyétek el, nem fogjátok megbánni.

Cipőbe hagyma

Ez valóban nagyon bizarrul hangzik, mégis működik. Nem kell mást tenned, mint egy fej hagymát félbevágni és belehelyezni egy egész éjszakára a cipődbe. Másnapra meg fogsz lepődni. Semmi szagot nem fogsz érezni. Mintha most vetted volna ki újan a dobozából.

WC-be teafilter

Ha takarításra kerül a sor, valószínűleg a WC tisztításától ódzkodunk a legjobban. Ezután nem lesz többé nehéz dolgod, ha ezt az egyszerű trükköt a magadévá teszed. Fogj egy teafiltert, zárd az ülőke és a csésze pereme közé, hogy a filter a csészébe lóghasson. Hagyd, hogy jól beleázzon, majd öblítsd ki alaposan. Sokkal könnyebben megszabadulhatsz így a lerakódásoktól és a makacs szennyeződésektől.

Fára sör

Ha esetleg van otthon olyan régi bútorod, ami már eléggé megkopott, színét vesztette és mattá vált, akkor fogj egy darab rongyot, áztasd bele sörbe (ha marad meg egy összejövetelről sör, jusson eszedbe, hogy nem muszáj kiönteni) és töröld át a kérdéses bútort. A kezelés után új színben fog majd ragyogni és meg sem fog látszani rajta az idő vasfoga.

Ablakra sós sör

Nagyon érdekes ötlet, aminek időnként hasznát veheted, amikor a függönyök mosására adod a fejedet, de nem szeretnéd, hogy a kíváncsi tekintetek belássanak az otthonodba. Mindaddig, amíg nem tudod visszatenni a függönyöket a helyükre, kikeverhetsz egy oldatot ¼ kg sóból és ¼ liter sörből. Ezzel a keverékkel kend be az ablaküveget. Ha már nincs rá szükség, akkor egy vizes ronggyal egyszerűen le tudod törölni.

tudasfaja.com

loading...