Kezdőlap EZOTÉRIA Az igazán boldog párok nem posztolnak egyfolytában a Facebookra…

Az igazán boldog párok nem posztolnak egyfolytában a Facebookra…

Szokták mondani, hogy ha nem vagy Facebookon vagy Instagramon, akkor nem is létezel. Valóban így lenne? A szelfik korában már teljesen általános dolog, ha valaki minden egyes nap képeket tesz ki az élete bizonyos mozzanatairól. Ha párkapcsolatban él, természetesen kettejükről is.

A neves pszichológus, Angela Nutu szerint a közösségi oldalak egyfajta személyiség kiegészítők, amelyek közreműködésével a profilunkban olyan képet alkothatunk magunkról, amilyet csak szeretnénk, annak érdekében, hogy megfeleljünk a társadalmi elvárásoknak, várva az elismeréseket arról, hogy milyen rendben van velünk és körülöttünk minden.

A szakember szerint legalább 6 oka van annak, hogy miért kerülik a boldog párok a folyamatos közösségi oldalakon való posztolgatást a szerelmi életükről.

1#

Nem akarnak azzal foglalkozni, hogy mások szemében hogyan tűnnek fel egy párként és nem akarják az életükből vett, egy-egy kiragadott képpel bizonyítani boldogságukat.

2#

Ha valaki boldog a valós életében, akkor sokkal inkább azzal van elfoglalva, semmint azzal, hogy egy tökéletes fotót készítsen az értékes idejében és azt ellenőrizze, hogy hány like-ot kapott a megosztás után.

3#

Ha bármilyen probléma is adódik két ember között, abból egy szemernyit sem akarnak mások tudtára adni, hiszen tisztában vannak vele, hogy azok csak rájuk tartoznak és a megoldás sem másutt, csakis bennük keresendő. Az másra, főleg az egész Facebook közösségre cseppet sem tartozik.

4#

A párkapcsolatukban önigazolásra találnak, ezért az elismerést nem akarják máshol keresni. Egymás számára megfelelő támaszt és megerősítést nyújtanak, nem kell, hogy mások mondják meg nekik, mennyire boldogok vagy szépek együtt.

5# 

Tudják, hogy azok az emberek, akik kevesebb időt töltenek a közösségi oldalakon, sokkal boldogabbak. Ennek értelmében több idejük jut a párkapcsolatukra és ez egy pozitív visszacsatolásként hat az életükre.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...