Kezdőlap EGÉSZSÉG Az állandó lábfájdalom 11 valódi oka, amire soha nem gondolnánk!

Az állandó lábfájdalom 11 valódi oka, amire soha nem gondolnánk!

Hirdetés

A lábunk elnehezülés, dagadása és a tapasztalt fájdalom akadályoz abban, hogy élvezzük az életet és megkeserítheti a legszebb napjainkat is. Akár átmeneti, akár állandó, a lábfájdalmat meg kell szüntetni, amint lehet.

Szerencsére az esetek többségében magad meg tudod oldani a problémát. Ha mégsem, szükséges, hogy felkeress egy specialistát, hogy orvosi ellátásban részesülhess. Ahhoz, hogy megszabadulhass a zavaró lábfájdalomtól, ki kell derítened az okát. Íme 11 ok, ami a kellemetlenséget okozhatja.

Hirdetés
  1. Plantar fasciitis

Talpon átívelő kötőszöveti szalag gyulladása. Ez a gyakori gyulladásos betegség sarokfájdalmat okoz. A hirtelen érkező fájdalom a reggeli órákban jelentkezik, amikor az első lépéseket tesszük meg ébredés után. Ez a krónikus állapot masszázzsal, talpbetétekkel vagy a károsodott szövet eltávolításával kezelhető.

  1. Túlsúly

Az extra kilók növelik a lábadra nehezedő terhelést. Túlsúlyosak és állapotos nők gyakran panaszkodnak erre a fájdalomra. A fájdalmas láb és a hízás számos probléma oka lehet, mint plantar fasciitis, tendonitis (kötőszöveti hüvely gyulladása), bokasüllyedés, ízületi gyulladás. Ha a túlsúly okozz a fájdalmat, akkor érdemes ortopéd cipőt viselned és olyan gyakorlatokat végezned, amelyek csökkentik a fájdalmat és erősítik a lábaidat.

  1. Bőrkeményedés

A bőrkeményedés a láb meghatározott terültein fordulhat elő a gyakori surlódás és nyomás hatására. Magassarkú sipők, lúdtalp és szoros cípők rossz hatással lehetnek a láb bőréra. Az ortopéd cipők és minőségi sportcipők segíthetnek minimlizálni a nyomást. A bőrkeményedést szakember is eltávolíthatja egy szépségszalonban, de akár te magad is otthon.

  1. Lábujj görcs

Sokan szenvednek a lábikra vagy a lábgörcseitől. Ezt okozhatja vízhiány, tápanyaghiány, fáradtság, stb. A leggyakrabban a reggeli órákban tapasztalható, de a fájdalom akár egész nap is tarthat. Hogy megszüntesd  a görcsöt, figyelned kell a megfelelő elektrolit bevitelre és kényelmesebb cipőket kell viselned.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Hirdetés