Kezdőlap AKTUÁLIS Attila: Könyörgött, hogy menjek vissza érte a tűzbe!

Attila: Könyörgött, hogy menjek vissza érte a tűzbe!

Hirdetés

Porig égett egy 36 négyzetméteres faház Tatabánya külső részén, a volt bányásztelepként ismert 25 ház nevű részen. Az ott élő betegeskedő nyugdíjas pár már nem élne, ha a szomszédban tévéző Béres Attila nem menti ki őket a lángok közül.

Eddig tisztázatlan okokból felrobbant gázpalackok miatt gyulladt ki a mozgáskorlátozott Józsi bácsi és hallássérült felesége, Marika néni otthona.

Hirdetés

– Amikor kinéztem az ablakon, a ház már hatalmas lángokban állt. Nem mérlegeltem, tudtam, hogy segítenem kell. Pont akkor robbant fel egy gázpalack, amikor átvetettem magam a szöges kerítésen – mesélte a Borsnak a 38 éves Attila, aki észrevette, hogy a bajba jutott idős férfi az udvaron, menekülés közben egy gödörbe lépett, és nem tudta kihúzni a lábát a mélyedésből. Az önkéntes hős, miután kiszabadította, elindult az asszony segítésére is, aki a lángok közvetlen közelében, a bejáratnál feküdt a földön.

 

Néhány vödörnyi hamu maradt csak a leégett épületből. Attila (kis képen) rövidnadrágban és papucsban mentette ki a ház két lakóját

 

Az önfeláldozó férfi karjába vette az asszonyt, akivel megpróbált minél gyorsabban kijutni, de a mögöttük berobbant újabb gázpalack akkora hőhullámot generált, hogy elestek.

– Újra kiszaladtam, mert attól tartottam, meg fog halni. Az utcabeliek kiabáltak, hogy ne menjek be, mert nem jövök ki élve. Nemsokára születik a gyermekem, de mégsem mérlegeltem, visszamentem ismét. Az utolsó pillanatban végül sikerült megmentenem Marika nénit, majd felrobbant a harmadik palack is. Ha én nem vagyok, biztosan nem maradnak életben – zárta szívszorító történetét a füstmérgezést kapott férfi. Az elképesztő mentőakció végére futottak be a mentők, tűzoltók és a katasztrófavédők. A hetven százalékban megégett asszonyt mentő helikopterrel szállították kórházba. A férfi is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

– Szinte mozdulatlan volt. Könyörgött, hogy segítsek neki. Elindultam felé, de ki kellett szaladnom, mert a ruhám lángra kapott. A földön hemperegve eloltottam, majd mindent egy lapra téve visszamentem. Borzasztó fájdalmai voltak, amikor hozzáértem a kezéhez, már pergett le róla a bőr.

Forrás: www.borsonline.hu

Hirdetés