Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Amiről szinte senki nem tud: dobj szegfűszeget a wc-be és nem hiszel...

Amiről szinte senki nem tud: dobj szegfűszeget a wc-be és nem hiszel a szemednek!

Hirdetés

A szegfűszeg senki számára nem ismeretlen fűszer, amivel leggyakrabban a téli hónapokban találkozunk, hiszen számos téli finomság és ital alapvető kelléke.

 

Hirdetés

 

Az apró, szegre emlékeztető fűszernövényt szerte a világon használják likőrök ízesítésére vagy kozmetikai szerek gyártásához.

Antibakteriális hatását a természetgyógyászat is felismerte: tudd meg, milyen egészségügyi problémák ellen nyújt megoldást!

A szegfűszeg szárított bimbói cserzőanyagokat és sok illóolajat tartalmaznak. Amennyiben gyógyászati célokra használod, nem lehet túl régi: ha a szegfűszeg bemetszésekor nem lép ki olaj, akkor már használhatatlan – mert túl száraz. A szegfűszegolaj főként eugenolból áll, melynek baktériumölő, kábító, de kissé maró hatása van.Háztartáson belüli csodás hatásairól kevesen tudnak, szinte senki nem ismeri, mi mindenre képes a konyhán kívül.

A wc-ben lévő kellemetlen szagoktól olykor még a legdrágább tisztítószerek sem képesek megszabadulni, de szerencsére a szegfűszeg itt is a segítségünkre lehet, ha így használjuk:

  • 1 db 1 literes üveg víz
  • 10 szegfűszeg
  • néhány csepp borsmenta illóolaj
  • 5 evőkanál szódabikarbóna

Használata:

Permetezzük be vele a wc belsejét és hagyjuk így. Nem kell sikálni, nem kell leöblíteni.

Wc használat után fújjuk a vécécsészébe és egyszerűen hagyjuk így. Akár napokra képes pár fújás száműzni a kellemetlen szagokat.

tudasfaja.com

 

Hirdetés