Kezdőlap EGÉSZSÉG Amiről sokan nem tudnak: ezért árad kellemetlen szag a köldökünkből!

Amiről sokan nem tudnak: ezért árad kellemetlen szag a köldökünkből!

Hirdetés

Vigyáznunk kell a személyes higiéniánkra, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni, ha köldökünkből megmagyarázhatatlanul fura szag árad.

Járjunk utána, hogy mi okozhatja ezt a szagot, és tegyünk ellene valami.

Hirdetés

1.Nem megfelelő higiénia

A köldök formájából adódóan nem mindig a legkönnyebben tisztítható. Ha másképp nem megy, egy fültisztító pálcikával nyúljunk bele nagyon óvatosan, de vigyázzunk rá, hogy nehogy megsértsük. Arra is mindig kell vigyázni, hogy ne maradjon nedvesen, mert akkor könnyen elszaporodnak benne a baktériumok. A megfelelő higiénia által megakadályozhatjuk a fertőzések kialakulását.

2.Köldökfertőzés

Ez lehet a leggyakoribb oka annak, hogy a köldökből kellemetlen szag árad. A duzzanat, és a kipirosodás jelezheti, hogy a köldököt gombás fertőzés támadta meg. De sárgás színű folyadék is jöhet a befertőződött köldökből. Ez is a nem megfelelő higiénia következtében alakulhat ki. Az újszülöttek esetében a köldökzsinór elvágás után befertőződhet. Egy gombásodás elleni, antiszeptikus krémmel kell kenegetni, és vigyázni kell arra, hogy mindig szárazra töröljük.

3.Visszatérő köldökfertőzés

A problémával érdemes szakemberhez fordulni, hiszen akár komolyabb egészségügyi oka is lehet.

4.Baktériumok

Vannak olyan személyek, akiknek nagyon mély, és keskeny a köldökük, ezért nem tudják megfelelően tisztítani. Az izzadás is sokkal könnyebben lerakódik az ilyen köldökökben, és ez a baktériumok elszaporodását okozza. Ebben az esetben az elhízás is növeli a baktériumok elszaporodásának kockázatát. Tusolás után próbáljuk teljesen szárazra törölni a köldököt.

5. Köldök-folyás

Ha magzati korban járat marad fenn a köldök, a bélrendszer, vagy a húgyhólyag között, akkor gyulladás alakulhat ki, és ez spontán a köldökön keresztül kiürül. Ha ilyen fura dolgot észlelünk, mindenképp forduljunk orvoshoz.

6.Candida-fertőzés

Leginkább a fiatal felnőtteket, és a serdülőket érinti. A Candida albicans a test meleg, eldugottabb részeit kedveli, fejlődés szempontjából egy ilyen kiváló hely számára a köldök. A Candida gomba nem csak kellemetlen szagot áraszt, de gyulladást, és fájdalmat is okoz.

tudasfaja.com

Hirdetés