Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Almaecettel permetezi be a kertjében lévő növényeket… Zseniálisa Ötlet!

Almaecettel permetezi be a kertjében lévő növényeket… Zseniálisa Ötlet!

Hirdetés

Almaecettel permetezte be a kertjében növő gyomokat. Nézd meg, mi történt ezután!

Az almaecet egy valóságos kincs, mindenképp legyen kéznél otthon egy üveggel belőle, hiszen számtalan esetben hasznos lehet. Leginkább főzéshez, ételek ízesítéséhez használjuk, de ismerkedjünk meg vele más szemszögből is.

Hirdetés

Az alma fermentálása során keletkező almaecet, nagyon sok egészséges savat, mint például citromsavat, hangyasavat, borostyánkősavat, almasavat és ecetsavat is tartalmaz.

Az almaecet nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható:

Polírozáshoz: keverjünk el egy negyed csésze almaecetet, két csésze vizet, és 2 evőkanál olívaolajt, majd töröljük át vele alaposan a fa bútorfelületeket.

Zsírfolt eltávolítására: egyenlő arányban keverjünk el almaecetet és vizet, töltsük egy szórófejes flakonba, és spricceljük közvetlenül a zsírfoltra.

Parlagfű irtására: két rész almaecetet keverjünk el egy rész vízzel, töltsük szórófejes flakonba, majd spricceljük be vele a fölösleges gyomokat. A keverék hamar leszárítja a gazt.

Leheletfrissítő: egy rész almaecetet keverjünk el két rész vízzel, és ezzel öblögessünk naponta többször. Ezzel a keverékkel megszabadulhatunk a fogkőtől, és szánkban levő baktériumoktól is.

Korpásodás ellen: egy rész almaecet, két rész víz keverékét spicceljünk a hajunkra, és maradjunk így kb. egy órát, majd mossunk hajat a megszokott módon.

Forrás:twice.hu

Hirdetés