Kezdőlap EGÉSZSÉG Állandó puffadás, fáradtság érzet, székrekedés? Ezt kellene pótolni a szervezetedben!

Állandó puffadás, fáradtság érzet, székrekedés? Ezt kellene pótolni a szervezetedben!

Hirdetés

Nem sok ember tudja, de a káliumszint csökkenését nem szabad figyelmen kívül hagyni. A kálium fontos szerepet játszik a test megfelelő működésének fenntartásában. De van néhány korai riasztó jel, ami figyelmeztet a káliumszint csökkenéséről.

 

Hirdetés

 

Amint korábban említettük, a megfelelő mennyiségű kálium a szervezetben rendkívül jelentős szerepet játszik a test izmainak és szív megfelelő működéséhez.

A sejtek körülbelül a kálium 98% -át tartalmazzák, tehát ha bármilyen változás következik be a káliumszintben, az károsíthatja az izmokat, a szívet és az idegeket is.

Ez a 6 korai jele a káliumszint csökkenésének a szervezetben:

  • Általános fáradtság

Az általános fáradtság a test káliumhiányának egyik tünete. Így hát, ha fáradtnak érzed magad annak ellenére, hogy nem végeztél túlzott fizikai munkát, akkor ez utalhat a kálim hiányra is.

A szervezetben lévő sejtek helyes funkciója a megfelelő mennyiségű káliummal van kapcsolatban, és ha a káliumszint csökken, negatív hatással lehet a szervek és sejtek megfelelő működésére.


  • Folyamatos puffadás érzet

A só által kiváltott puffadást káliumhiány is okozhatja, mert a szervezet megpróbálja szabályozni a normál nátriumszintet.

  • Szúró érzés és bizsergés

Az idegek egészségét a kálium hiánya veszélyeztetheti a szervezetben. Ha csökkent a kálium szintje, olyan érzésed lehet mintha tűkkel szurkálnának.

  • Székrekedés

A szervezetben lévő kálium hiánya csökkentheti a test normál működését, és lelassíthatja az emésztési folyamatokat is. Ez görcsöket és hasi puffadást is okozhat.

A nagy has azonban nemcsak a kálium hiánya miatt van. Sok étel is okozhat puffadást.  • Magas vérnyomás

A nátrium negatív hatásait káliummal minimalizálják. Ezért nagy jelentőséggel bír, hogy káliumban gazdag élelmiszereket fogyassz, a vérnyomás szabályozására.

  • Szívdobogás

A szív egészségét szintén befolyásolhatja a kálium szintjének csökkenése a szervezetben. Szabálytalan szívritmushoz és szívdobogáshoz is vezethet.

Ugyancsak hatással lehet az összehangolt és ritmikus összehúzódásokra, amelyeket az elektromos impulzusok szabályoznak. Tehát kifejezetten fontos, hogy elegendő káliumot adj a szervezetednek, ha meg akarod akadályozni a szívbetegségeket, a stroke-ot és szívrohamot.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: blogmania.hu

Hirdetés