Kezdőlap EGÉSZSÉG A világ egyik legegészségesebb olaja, mégsem fogyasztjuk rendszeresen!

A világ egyik legegészségesebb olaja, mégsem fogyasztjuk rendszeresen!

Hirdetés

A magas vérnyomás legtöbbször a megemelkedett rossz koleszterinszintnek “köszönhető”, ami a férfiak esetében erekciós problémákat is előidézhet, ugyanakkor ilyen esetben megemelkedik a káros szabad gyökök száma is a szervezetben, amelyek többféle betegséget is előidézhetnek.

Ahhoz, hogy megőrizzük ereink, keringési rendszerünk egészségét, nagyon oda kell figyelnünk az étrendünkre. Hiába, hogy nagyapáink korában sok zsírt fogyasztottak, az még nem jogosít fel bennünket, akik naponta 8–10 órát egy helyben, a számítógépek előtt ülnek, hogy azt együk, mint őseink. Akik egyébként háztáji, friss, mondhatni egészséges ételeket, húsokat fogyasztottak, és azt le is dolgozták.

Hirdetés

Mit lehet tenni, hogy mégis egészségesek maradjunk?

Már említettük, hogy az étkezés nagyon fontos, hiszen ha egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozunk, azzal sok problémát megelőzhetünk a közel és a távoli jövőben.

Első lépés, hogy csökkentsük az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, és inkább együnk több zöldséget, gyümölcsöt.

Sokat segít az is, hogy mivel sütünk-főzünk. A repceolaj például rendkívül egészséges, egyes szakemberek szerint még az olívaolajnál is jobb. A titka az, hogy tele van egészséges növényi zsírral, amely nagyon fontos, hogy jó formában legyünk.

Osztrák táplálkozásszakértők szerint a repceolaj használata akár 30 százalékkal is csökkentheti a rossz koleszterinszintet, mindössze 5 hóanp alatt. Pontosan annyi zsírsavat tartalmaz, főleg a szűz repceolaj, amennyire az emberi szervezetnek szüksége van. Ez a nagyszerű készítmény csodásan passzol a salátákhoz, a friss zöldségeknek is különleges ízt, így nyugodtan lehet benne mindenfélét sütni, párolni.

Ajánlott mégis nyers zöldségekre tenni egy kevés repceolajat, mert sütéskor a magas hőfokon az egészséges Omega 3 zsírsavak megsemmisülnek,

A repceolajban lévő egészséges zsírsavak csökkentik a belső gyulladások kialakulását, főként ami a vérerekben okoznak gondot. Emellett megakadályozza, hogy vérrögök keletkezzenek az artériákban. Az ízületi gyulladásban szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják a repceolajat, mert enyhíteni fogja panaszaikat.

Emellett fontos megjegyezni, hogy a készítmény még a depresszió, a demencia és az Alzheimer-kór elűzésében is nagy szerepet játszik. Gazdag E-vitamin forrás, ami a bőrnek tesz nagyon jót, feszesen, fiatalon tartva a szöveteket. Egy kanál repceolaj 15 százalékban fedezi a napi E-vitamin szükségletet. A férfiaknak is nagy barátja a repceolaj, hiszen rendszeres fogyasztásával megelőzhetők a merevedési problémák, így akár idősebb korban is gondmentes lehet a szexuális élet az erősebb nem számára.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés