Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK A tengerek és óceánok gyógyító ereje – Ezért jó minél több időt...

A tengerek és óceánok gyógyító ereje – Ezért jó minél több időt vízparton tölteni

Friss tanulmányok szerint a vízpart az egyik legjobb hely arra, hogy enyhítsük a stresszt és gyógyítsuk az elmét. A vizet az élet elixírjének tartják. Több, mint 70%-át lefedi a Földnek és nagyjából 60-70%-át teszi ki a testünknek. Ez nem lehet véletlen. Ha kicsit is belegondolunk, legnagyobb részt vízből vagyunk.

Egy mély biológiai kapcsolat okán azonnal reagál az agyunk, ha víz közelébe kerülünk. Sőt, elég a víz látványa, vagy hangja ahhoz, hogy neurokémiai változásokat indítson be a szervezetünkben, amely jóllétet, szív- és agyi vérkeringés serkentést és nyugalmat vált ki.

Kiderült, hogy azok, akik vízpart közelében élnek, jobb fizikai egészségnek örvendenek, és alapvetően jobban érzik magukat. A vízzel való kapcsolat képes meditatív állapotot gerjeszteni és boldogabbá, egészségesebbé, nyugodtabbá és kreatívabbá tesz minket.

Ahogy időről időre mindennek meg kell tisztulnia az őt ért környezeti hatások okozta károktól, úgy az emberi szervezetnek, testnek és léleknek is szüksége van a megtisztulásra. A tenger vagy óceán terápia a legjobb módja annak, hogy visszanyerjük energia egyensúlyunkat fizikális és spirituális értelemben is.

Az óceán és tenger gyógyító ereje ősidők óta ismert. Az vízzel való kapcsolat fokozza spirituális éberségünket és inspirál minket a pozitív változásokra, mivel a test és lélek rezgései a víz közelében magasabb szintet érnek el. A víz áramlása erősítő, nyugtató és lecsendesítő hatással bír.

Annak érdekében, hogy kihasználd a víz jótékony, gyógyító hatásait, tölts minél több időt vízparton. Sétálj mezítláb a homokban, hajózz, ússz, horgássz. Ezek a tevékenységek mind megteremtik a vízzel való kapcsolatot és jó hatást gyakorolnak a szervezetedre, anélkül, hogy tudatában lennél.

„Már maga az, hogy bámuljuk a vizet és a hullámzást, képes megváltoztatni az agyhullámainkat és egyfajta meditatív állapotba kerülünk a hatására.” – jegyezte meg Richard Shuster klinikai pszichológus.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...