Kezdőlap EGÉSZSÉG A savanyúságok titkos összetevője, amit soha ne felejts el!

A savanyúságok titkos összetevője, amit soha ne felejts el!

Hirdetés

Szakértők szerint a savanyúságok a téli időszakban valóságos életelixírek. Feltöltik az egész szervezetet vitaminnal és ásványi anyagokkal, így segítségükkel számos betegséget kerülhetünk el. Fogyasszunk minél több savanyúságot.

 

Hirdetés

 

Az első savanyúság, amit már 7 ezer évvel Krisztus előtt is készítettek, az a savanyú uborka volt. Számos feljegyzés maradt azzal kapcsolatban, hogy Kínában mennyire közkedvelt volt régen is a savanyú uborka. Az egyiptomi királynők a szépség titkát a savanyú uborkában látták.

A régi háziasszonyok tudják, hogy az igazi savanyúság titka a tejsav-fermentációban rejlik, ami akkor keletkezik, amikor a zöldségek bekerülnek a sós vízbe. A mikróflórának köszönhetően a szénhidrátok átalakulnak a szervezet számára hasznos biológiailag aktív, egészséges anyagokká. A savanyúságok éppen ezért kiváló forrásai a tejsavnak és a vitaminoknak. Függetlenül attól, hogy milyen zöldségeket savanyítunk, nélkülözhetetlen a mustár, kapor, a fokhagyma és a torma az eltevéshez. A savanyúságok gyöngye mindenképp a savanyú káposzta, hiszen kifejezetten egészséges. Több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és képes legyőzni a légzőszervi megbetegedéseket is.

De ajánlott azoknak is, akik máj-vagy szívbetegséggel küzdenek. A savanyú káposzta erősíti az idegrendszert, az izmokat, de a cukorbetegnek is nagy segítségükre lehet. Sőt, ha naponta hat-nyolc alkalommal elfogyasztunk egy teáskanálnyit a levéből a fogínybetegségeket is megelőzhetjük.Hogy elkerüljük a savanyúságok megpuhulását, speciális sót kell használnunk, ezt élelmiszer üzletekből is be tudjuk szerezni. Figyeljünk arra, hogy az üveg mindig le legyen zárva, és azt a darabot, amit megkezdtünk, de nem ettük meg, ne tegyük vissza az üvegbe. Ha valamilyen krónikus betegségben szenvedünk, konzultáljunk savanyúság fogyasztás előtt orvosunkkal.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés