Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A ruháim soha nem voltak még ennyire fehérek és frissek mosás után

A ruháim soha nem voltak még ennyire fehérek és frissek mosás után

Hirdetés

Kétség nem fér hozzá, a fehér ruhákat a legnehezebb tisztán tartani és új fényükben megőrizni. Az izzadság foltokat hagy rajtuk, amellett a többi ruha festékanyaga is áthatolja a szöveteiket. Ez mind elszínezi és piszkosfehérré változtatja az egykor hófehér darabokat.

 

Hirdetés

 

Nagy hiba az is, ha fehér ruhák közé bármilyen színes, világos darabot teszel. Ha hiszed, ha nem, az is képes elszínezni a fehér anyagot. Legközelebb kizárólag fehéret moss fehérrel és rendben leszel.

Sajnos az idő és a vízkő is nyomot hagyhat rajtuk, ezért mielőtt a fehérítőhöz nyúlnál, ajánlani szeretnénk néhány okos megoldást, ami sokkal biztonságosabb, mint a kíméletlen vegyszerek.

Fehérítő megoldások otthon

Egyszerűen, kíméletes, olcsó, bármely háztartásban megtalálható alapanyagokkal varázsolhatod kifogástalanná a fehér ruháidat.


Aszpirin

Tölts meg egy lavórt langyos vízzel, majd adj hozzá 6 db összetört aszpirin tablettát. Keverd el benne jó alaposan, majd tedd bele a fehéríteni kívánt darabokat ázni. Fél óra eltelte után mosd ki őket a szokásos módon.

Fehérecet és citrom

Csak annyit kell tenned, hogy a szokásos mosószeredhez adsz némi fehér ecetet és citromlevet, majd kimosod a ruhákat. Az illatuk valószínűleg nem lesz mennyei, de a foltokat hatásosan kiszedi.

Szódabikarbóna

Egy csésze szódabikarbónát keverj el 4 liter vízben és tedd bele ázni a ruhákat. Hagyd a vízben legalább egy órára. Meg fogsz döbbenni az eredménytől.

tudasfaja.com

Hirdetés