Kezdőlap EGÉSZSÉG A pajzsmirigy betegség 7 rejtett jele, amit nehéz idejében felismerni!

A pajzsmirigy betegség 7 rejtett jele, amit nehéz idejében felismerni!

Hirdetés

A pajzsmirigy hormonok felelősek az anyagcsere szabályozásáért, a testhőmérsékletért, és a megfelelő pulzusszámért is.

 

Hirdetés

 

Ha nem működik megfelelően a pajzsmirigy, akkor egy idő után komolyabb tünetek jelentkezhetnek a máj, vese, szív, de még az agy területén is.

Nézzük, milyen tünetek utalhatnak arra, hogy baj van a pajzsmirigyünkkel.

1.Fáradtság, ingerlékenység

Csökkenhet az energiaszint, a pajzsmirigybeteg állandóan fáradttá, ingerlékennyé válhat. Ehhez még alvászavarok is társulhatnak.

2.Pulzusingadozás
Pajzsmirigy problémák esetén a pulzus túlságosan lelassulhat, vagy fordítva, éppen az egekig szökkenhet.

3.Gyors fogyás, vagy hízás

Ha túl magas, vagy túl alacsony a pajzsmirigy hormonszint hirtelen drasztikus fogyás, vagy hízás léphet fel. Az is előfordulhat, hogy valaki egy hónap alatt tíz kilót hízik, vagy fogy.

4.Száraz bőr, törékeny körmök
A száraz, viszkető, hámló bőr lehet a pajzsmirigy rendellenesség jele. Főleg, ha ez még töredezett körmökkel is társul, keressünk fel egy szakembert.

5.Testhőmérséklet problémák

A pajzsmirigy rendellenességek befolyásolják a szervezet hőmérséklet-szabályozó funkcióját. Ilyenkor az ember vagy túl fázóssá válik, vagy a nagy melege viseli túl nehezen.

6.Nyaki duzzanat
A nyak elülső felén hirtelen növő duzzanat pajzsmirigyproblémákra utalhat. Keressünk fel egy szakembert, ha a tünetek súlyosbodnak, és nem akarnak elmúlni.

7.Izomfájdalom

A test különböző részei fellépő izomfájdalmak azt jelezhetik, hogy problémák vannak a pajzsmiriggyel. Ez olyankor is előfordulhat, ha a tumor nyomja a pajzsmirigyet.

Hirdetés