Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A mosogatószer 8 további felhasználása, amiről senki nem beszélt neked, pedig aranyat...

A mosogatószer 8 további felhasználása, amiről senki nem beszélt neked, pedig aranyat ér!

Hirdetés

Még a szépségápolásban is kihasználhatjuk a mosogatószer hatását, hiszen ez a termék köztudottan zsíroldó hatással bír, így például a zsíros hajjal remekül elbánik. Nézzük, hogy mi mindenre jó még a mosogatószer.

 

Hirdetés

Ha már említettük a hajápolást, akkor ezért mikor megmossuk a hajunkat, a tenyerünkben lévő samponhoz adjunk hozzá pár csepp mosogatószert, és azzal dörzsöljük be a hajszálakat.

Ezt a módszert egy héten egyszer végezzük el, és többé nem fog olyan könnyen zsírosodni a hajunk, és még a festés által szétroncsolt tincsek helyreállításában is segít.

Ha eldugult a wc, akkor töltsünk bele egy jó adag mosogatószert, várjunk 10–15 percet, majd utána öntsünk rá egy fazék forró vizet. A dugulás gyorsan elhárul.

Ha gondot okoznak a szorgos hangyák a konyhában, lakásban, egyenlő mértékben keverjünk el ecetet és mosogatószert, öntsük szórófejes flakonba, majd permetezzük be a területet. A hangyák azonnal elhúzzák a csíkot.

A gyomokat is szépen el lehet tüntetni a járdakövek közül. Két bögre vízbe oldjunk fel pár csepp mosogatószert, majd fújjuk be vele a gyomos területet.

A smink készletet is időnkét meg kell tisztítani, mert több kárt okoznak, mint hasznot, hiszen a baktériumoktól hemzsegő sminkecset könnyen befertőzheti a bőrt. Ezért készítsünk mosogatószeres vizet és áztassuk abba 5 percig az eszközöket, utána szárítsuk meg.


Sok makacs foltot képes kiszedni a ruhákból, amelyeket a mosószerek nem tudnak eltávolítani. A szennyeződést kenjük be kevés mosogatószerrel, dörzsöljük meg, majd öblítsük ki.

Nem kell pénzt kiadni fújókákra, hanem készítsünk mosogatószeres vizet, majd mehet is a szórakozás.

A házi kedvencek bundáját is remekül kitisztíthatjuk, ha mosogatószeres fürdőt készítünk számukra. Ez az oldat remekül eltávolítja a szennyeződéseket a négylábúak bundájából.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés