Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A matracra szórta ezt a dolgot, nem sokkal később hihetetlen dolog történt!

A matracra szórta ezt a dolgot, nem sokkal később hihetetlen dolog történt!

Ma már nem nehéz igazán jó, kényelmes, megfelelő minőségű matracot találni a piacon, hiszen szinte minden igénynek van már megfelelő belőlük. Egy jobb minőségű matrac hosszú évekig képes újszerű maradni, leszámítva bizonyos dolgokat.

Piszkolódnak ugyanis, esetleg szagossá válhatnak, vagy könnyen foltok is kerülhetnek rájuk. Ha szeretnéd megtisztítani a matracod fillérekből, a lehetőlegkényelmesebben, akkor a dolog titka ismét a szódabikarbóna mindenható erejében rejlik. Mindig jó, ha van kéznél szódabikarbónánk, hiszen számtalan dologra alkalmazhatjuk.

Tisztítás

Először is porszívózzuk le alaposan a matracot. Ezt a műveletet időnként biztos mindenki el szokta végezni, de ez még korántsem elég a fertőtlenítéshez. Egy szitába tegyünk kb. egy fél csészényi szódabikarbónát, és alaposan szórjuk meg vele a matrac felületét, majd hagyjuk rajta 30 percig. Az apró szemcséjű csodaszer hatására megszabadulunk a matrac kellemetlen, állott szagától. De természetesen a száraz szódabikarbóna nem tudja eltávolítani a különböző foltokat, amelyeket leginkább az emberi testnedvek okoznak. Egy tiszta törlőrongyot nedvesítsük be hideg vízzel, és azzal próbáljuk előbb fellazítani a foltokat, de ne súroljuk, mert azzal jobban széthordjuk a foltot okozó anyagokat.

Foltok

A régebbi foltokat kiszedhetjük, ha egyforma arányban elkeverünk sót, szódabikarbónát és vizet, és a kapott pasztával dörzsöljük be a szennyeződést. Az is fontos, hogy ha víz került a matracra, csak akkor aludjunk rajta, ha előbb teljesen felszárítottuk a nedvességet. Ha szeretnénk a matracunkat még sokáig használni, akkor érdemes egy védőhuzatot vásárolni, vagy készíteni, és azzal bevonni a fekhelyünkül szolgáló puhaságot.

Szerző: tudasfaja.com

loading...