Kezdőlap AKTUÁLIS A legszerethetőbb francia film, az Életrevalók

A legszerethetőbb francia film, az Életrevalók

Hirdetés

Egy film, amiben nincsenek őrült hangeffektek, se speciális trükkök, mégis rabul ejti a nézőt. Tudom, közhelyesen hangzik, de tényleg a lelkünkig hatol. Kényes témákat feszeget, de tisztelettel nyúl hozzájuk. És ami a lényeg, a film tele van humorral és életigenléssel. Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit a film nyújtott. A film tükrözi a barátság lényegét, az emberi megbecsülést, illetve a mások iránti empátia fontosságát.

Hirdetés

 

A film egy igaz története mesél el:

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött színesbőrű Driss-t. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

Miután Philippe, a gazdag arisztokrata siklóernyővel balesetet szenved, olyan súlyosan megsérül, hogy mozgásképtelenül ágyhoz kötötté válik. Éppen ezért segítségnek alkalmazza maga mellé a Driss nevű fiatal, színes bőrű srácot, aki csak nemrég szabadult a börtönből.

Két homlokegyenest eltérő világ ütközik, hogy aztán végül olyan barátság szülessen kettőjük között, amely váratlansága folytán őrültebb, vadabb és viccesebb, mint ahogy az elképzelhető lenne.

 

Forrás: tv.24.hu

Hirdetés