Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK A kutatók 99,9% biztosak benne, hogy felfedezték Noé bárkájának helyét Törökországban

A kutatók 99,9% biztosak benne, hogy felfedezték Noé bárkájának helyét Törökországban

Hirdetés

Kutatók új bizonyítékot találtak, mely szerint a legendás bárkát, valahol az Ararát-hegyen találták meg Törökországban. Ez egy több évszázados rejtélyt magyarázhatna meg. Az amerikai kutató Prof. Paul Esprante elhatározta, hogy további bizonyítékok után kutat.

 

Hirdetés

Esprante azon 108 tudós egyike, akik részt vettek a 3 napos Nemzetközi Ararát-hegy és Noé Bárkája Szimpóziumon Agriban, ahol a bárka jelenlévő vizsgálói meggyőződéssel állították, hogy a fa építmény alakja, amit a hegyen fedeztek fel, a legendás hajóé.

Noé bárkája az a hajó, amely Teremtéstörténetben szereplő özönvíz során segített Noénak és családjának, azok kívül az összes állatfajnak túlélni. A bárka tervét maga Isten adta Noénak.

Prof. Esprante úgy döntött, hogy megvizsgálja a hegy környékét, múltbáli katasztrofális események után kutatva. azt állítja, hogy pontos tudományos munkára lesz szükség a területen. Hiszi, hogy a szükséges technikai felszereltséggel és helyi szakemberek együttműködésével megtalálhatják a rejtélyre a magyarázatot.

Nincs olyan tudományos bizonyíték, amely arra utalna, hogy egy szörnyű árvíz elpusztította az életet a Földön, bár Dr. Oktay Belli az Isztambuli Egyetem professzora ezt nem fogadja el. Azt mondta: “Noé bárkája és az özönvíz nem egy mítosz, hanem egy igazi esemény, amelyet minden szent könyvben meg említettek.”

Dr. Andrew A. Snelling, egy fiatal geológus, aki az Answers in Genesis- nél (Válaszok a Teremtés történetre) dolgozik, nem hiszi, hogy ez lenne a konkrét valós helyszín. Az Answers in Genesis’ honlapján írta, hogy az érdeklődés középpontjában álló bárka utáni kutatás évszázadok óta tart és ezek során bizonyos tényezők azt sugallják, hogy a bárka végső pihenőhelye valahol a hegyekben van.

A The Express-nek elmondta: “A bibliai utalás, miszerint az Ararát- hegyen akadt fenn a bárka, azt jelenti, hogy a hegy még az özönvíz előtt alakult ki. Az özönvíz globális katasztrófa volt, amely teljesen átformálta a Föld geológiáját, és azóta a Föld felszínén változás következett be. Talán a modern Ararát-hegység geológiája rávilágít arra, hogy keresnünk kell e Noé bárkáját azon a hegyen.

Továbbá tisztázta: “A vulkán, amelyet most Ararát-hegynek hívnak, nem emelkedett fel egészen az óceán (özönvíz) vizek visszavonulása után. Ráadásul az Ararát-hegy lávája és hamu rétegei az özönvíz utáni jégkorszak idejéből erednek. Ez összhangban van azzal, hogy az Ararát-hegység az özönvíz után, száraz fennsíkon keletkezett.

“Az Ararát-hegy egy özönvíz utáni vulkán, amely továbbra is kitört, legutóbb kevesebb, mint 200 évvel ezelőtt. Így az én szemszögéből nézve, bibliai geológus, nem hiszem, hogy Noé bárkáját Ararát- hegyen lehetne megtalálni. Ehelyett valószínű, hogy egy akkoriban jelenlévő másik magas hegyen kötött ki ezen a területen.

Hirdetés